Начинка для пиріжків з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з яблуками - класика! Тісто для них можна використовувати будь-який, а ось начинка для пиріжків з яблук повинна бути тільки найсмачнішою! Приготувати таку начинку можна кількома способами.
Для класичного рецепту начинки з яблук нам потрібні яблука, цукор і кориця. Часто замість кориці використовують цедру лимона або лимонний сік, особливо, якщо яблука - дуже солодкі. Таку начинку можна використовувати як для пиріжків, так і для пирогів.
Як приготувати начинку для пиріжків з яблук?
1. Яблука промийте і розріжте наполовину. Виріжте серцевину, зніміть шкірку і наріжте часточками або кубиками.
2. Нарізані яблука викладіть в каструлю, додайте цукор і перемішайте. Можна додати трохи води. Варіть майже до розм'якшення, потім негайно охолодіть і додайте корицю. Перемішайте.
Начинка для пиріжків з яблук готова!
Можна не варити яблука, а дати їм настоятися. В такому випадку нарізані яблука пересипьтецукром і збризніть коньяком (або навіть горілкою), можна додати лимонного соку. Нехай постоять годинку-дві і все!
Найпростіше пекти пиріжки з начинкою з яблук з готового листкового тіста. Виліпити трикутники, посипте сумішшю з великого цукру і кориці, 20 хвилин і майже! А можна повозитися і спекти булочки з дріжджового тіста. Це вже на ваше бажання і розсуд!
Смачного!
- Яблука - 250 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
Як приготувати начинку для пиріжків з яблук?
1. Яблука промийте і розріжте наполовину. Виріжте серцевину, зніміть шкірку і наріжте часточками або кубиками.
2. Нарізані яблука викладіть в каструлю, додайте цукор і перемішайте. Можна додати трохи води. Варіть майже до розм'якшення, потім негайно охолодіть і додайте корицю. Перемішайте.
Начинка для пиріжків з яблук готова!
Можна не варити яблука, а дати їм настоятися. В такому випадку нарізані яблука пересипьтецукром і збризніть коньяком (або навіть горілкою), можна додати лимонного соку. Нехай постоять годинку-дві і все!
Найпростіше пекти пиріжки з начинкою з яблук з готового листкового тіста. Виліпити трикутники, посипте сумішшю з великого цукру і кориці, 20 хвилин і майже! А можна повозитися і спекти булочки з дріжджового тіста. Це вже на ваше бажання і розсуд!
Смачного!