Рецепт Начинка для фаршированої курки фото

Начинка для фаршированої курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Крупи , Мал , Басматі
Дієтичне харчування
На обід
Страви з начинкою , Фаршировані
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Не знаю, яку начинку вибрати для святкової фаршированої курки, тоді я можу допомогти вам з цим, адже я знаю відмінний рецепт, в якому ми покладемо всередину курки розсипчастий рис, гриби і горошок.

Опис приготування:

Фарширування курки хоч і займає чимало часу, але це одне з тих занять, на яке не шкода витратити пару годин, адже результат того вартий. А для тих, хто ще не визначився з наповненням для птиці, я хочу запропонувати цей простий рецепт начинки для фаршированої курки, в якій ми будемо використовувати рис, грибочки, горошок і цибулька. Це один з моїх улюблених варіантів, тому, коли я готую курку, то роблю начинки багато, частина кладу всередину птиці, а решту просто поруч на деко, щоб все запікати разом. Виходить дійсно смачна страва, обов'язково спробуйте приготувати таку начинку для фаршированої курки в домашніх умовах, ви не пошкодуєте про зроблений вибір.

  • Курка - 1 штука
  • Мал "басмати" - 1 Склянка
  • Лимон - 2 штуки
  • Гриби - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Бульйон курячий - 1-1, 5 склянки
  • Масло оливкове - 1/4 склянки
  • Каррі порошок - 2-3 Ст. Ложок
  • Кмин мелений - 1 Чайна ложка
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
начинка для фаршированої курки - фото крок 1
Для початку ми, природно, промиваємо курку і витираємо тушку насухо, потім натираємо курку сіллю і меленим перцем. Окремо змішуємо чайну ложку каррі, столову ложку масла і пару столових ложок лимонного соку, ретельно змащуємо цією сумішшю курку всередині і зовні.
начинка для фаршированої курки - фото крок 2
Тепер перейдемо до начинки, для неї нам потрібно розігріти на сковороді 2-3 столові ложки олії, цибулю-шалот і ріпчасту цибулю нарізати дрібно, а гриби порізати на невеликі шматочки. Викладаємо в розігріте масло цибулю і гриби, смажимо все, помішуючи, на сильному вогні близько 5-7 хвилин. Потім додаємо кмин, kurkumu, каррі, сіль і перець за смаком, смажимо все ще пару хвилин. Після цього викладаємо на сковороду рис (промитий) і вливаємо склянку (або більше) бульйону, даємо рідини закипіти. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо начинку до тих пір, поки рис не стане м'яким, в кінці додаємо горошок.
начинка для фаршированої курки - фото крок 3
Далі ми викладаємо курку в форму для випічки або на деко, з боків птиці і всередину її кладемо часточки лимона (зі шкіркою). Фаршируємо курку приготовленою начинкою, що залишилася розкладаємо навколо тушки. Той рис, який не в курці ми поливаємо бульйоном (приблизно 1/4 склянки) і накриваємо його фольгою. Ставимо форму з куркою в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо її 75-90 хвилин, в залежності від розміру птиці.
начинка для фаршированої курки - фото крок 4
Десь до для 20-30 хвилин до готовності страви потрібно зняти з рису фольгу, тоді він покриється хрусткою скоринкою і буде ще смачніше. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти