Мулі
(покроковий рецепт з фото)
Мулі - це молдавські мініатюрні фаршировані сиром та родзинками млинці. Вони запікаються з вершковим маслом в керамічному горщику. Блюдо це подається як останнім гаряче на святковий стіл.
При виборі сиру для начинки варто звернути увагу на його вологість. Важливо, щоб сир не мав зайву рідину, в іншому випадку начинка буде витікати з млинців. Також варто зауважити, що товщина млинців впливає на процес загортання, тому розпушувачі не варто додавати в тісто. Дотримуйтесь рецептурою і результат вас неодмінно порадує.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки(3 яйця - в тісто, одне - в начинку)
- Цукор - 7 Ст. Ложок(3 ст.Л. - в тісто, 4 ст.Л. - в начинку)
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сир - 400 грам(9% жирності)
- Ізюм - 40 грам
- Вершкове масло - 120 грам (для запікання)

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Розбийте яйця в глибоку чашу. Збийте на максимальній швидкості до пишності.

Додайте 3 ст.Л. Цукру. Збийте до його розчинення.

Кількість борошна розділіть візуально на три частини. Додавайте частинами борошно в яєчну масу і збивайте після кожного разу.

В самому кінці збивання додайте рослинне масло. Добре його умішайте.

Тісто для млинців готове.

Ізюм промийте, залийте окропом і залиште на 15-20 хвилин.

Якщо необхідно сковороду змажте тонким шаром рослинного масла і обсмажте тонкі млинці з двох боків до рум'яного кольору.

Готові млинці охолодіть.

Розріжте всю стопку млинців на дві рівні частини.

В окремій чаші змішайте сир, 4 ст.Л. Цукру, 1 яйце і родзинки (попередньо злив воду і обсушити паперовою серветкою).