Рецепт Мулі фото

Мулі
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Мулі - це молдавські мініатюрні фаршировані сиром та родзинками млинці. Вони запікаються з вершковим маслом в керамічному горщику. Блюдо це подається як останнім гаряче на святковий стіл.

Опис приготування:

При виборі сиру для начинки варто звернути увагу на його вологість. Важливо, щоб сир не мав зайву рідину, в іншому випадку начинка буде витікати з млинців. Також варто зауважити, що товщина млинців впливає на процес загортання, тому розпушувачі не варто додавати в тісто. Дотримуйтесь рецептурою і результат вас неодмінно порадує.

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Яйця - 4 штуки(3 яйця - в тісто, одне - в начинку)
  • Цукор - 7 Ст. Ложок(3 ст.Л. - в тісто, 4 ст.Л. - в начинку)
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сир - 400 грам(9% жирності)
  • Ізюм - 40 грам
  • Вершкове масло - 120 грам (для запікання)
мулі - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
мулі - фото крок 2
Розбийте яйця в глибоку чашу. Збийте на максимальній швидкості до пишності.
мулі - фото крок 3
Додайте 3 ст.Л. Цукру. Збийте до його розчинення.
мулі - фото крок 4
Кількість борошна розділіть візуально на три частини. Додавайте частинами борошно в яєчну масу і збивайте після кожного разу.
мулі - фото крок 5
В самому кінці збивання додайте рослинне масло. Добре його умішайте.
мулі - фото крок 6
Тісто для млинців готове.
мулі - фото крок 7
Ізюм промийте, залийте окропом і залиште на 15-20 хвилин.
мулі - фото крок 8
Якщо необхідно сковороду змажте тонким шаром рослинного масла і обсмажте тонкі млинці з двох боків до рум'яного кольору.
мулі - фото крок 9
Готові млинці охолодіть.
мулі - фото крок 10
Розріжте всю стопку млинців на дві рівні частини.
мулі - фото крок 11
В окремій чаші змішайте сир, 4 ст.Л. Цукру, 1 яйце і родзинки (попередньо злив воду і обсушити паперовою серветкою).
мулі - фото крок 12
Візьміть дошку або широку тарілку. Покладіть на неї одну половинку млинчика. Викладіть на край млинчика неповну чайну ложку сирної начинки. Загорніть, прикриваючи начинку до протилежного краю млинчика. Повинен вийде незакінчений трикутник. Після до центру млинчика подверніте широку частину і відразу ж переверніть, утворюється трикутник з"хвостиком" . "Хвостик" подверніте і у вас вийде трикутник.
мулі - фото крок 13
Увімкніть духовку на 150 градусів. Візьміть керамічний горщик або казанок. На дно горщика або казанка покладіть кілька шматочків вершкового масла. Викладіть по колу підготовлені мули. Зверху розподіліть ще трохи вершкового масла.
мулі - фото крок 14
Викладіть залишилися млинці на кожен шар розподіляючи вершкове масло. Закрийте кришкою і поставте на 30 хвилин в розігріту духовку.
мулі - фото крок 15
Після закінчення часу мули готові до подачі.
мулі - фото крок 16
Подавайте блюдо гарячим зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти