Мулі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Мулі - це молдавські мініатюрні фаршировані сиром та родзинками млинці. Вони запікаються з вершковим маслом в керамічному горщику. Блюдо це подається як останнім гаряче на святковий стіл.
Опис приготування:
При виборі сиру для начинки варто звернути увагу на його вологість. Важливо, щоб сир не мав зайву рідину, в іншому випадку начинка буде витікати з млинців. Також варто зауважити, що товщина млинців впливає на процес загортання, тому розпушувачі не варто додавати в тісто. Дотримуйтесь рецептурою і результат вас неодмінно порадує.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки(3 яйця - в тісто, одне - в начинку)
- Цукор - 7 Ст. Ложок(3 ст.Л. - в тісто, 4 ст.Л. - в начинку)
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сир - 400 грам(9% жирності)
- Ізюм - 40 грам
- Вершкове масло - 120 грам (для запікання)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Розбийте яйця в глибоку чашу. Збийте на максимальній швидкості до пишності.
Додайте 3 ст.Л. Цукру. Збийте до його розчинення.
Кількість борошна розділіть візуально на три частини. Додавайте частинами борошно в яєчну масу і збивайте після кожного разу.
В самому кінці збивання додайте рослинне масло. Добре його умішайте.
Тісто для млинців готове.
Ізюм промийте, залийте окропом і залиште на 15-20 хвилин.
Якщо необхідно сковороду змажте тонким шаром рослинного масла і обсмажте тонкі млинці з двох боків до рум'яного кольору.
Готові млинці охолодіть.
Розріжте всю стопку млинців на дві рівні частини.
В окремій чаші змішайте сир, 4 ст.Л. Цукру, 1 яйце і родзинки (попередньо злив воду і обсушити паперовою серветкою).
Візьміть дошку або широку тарілку. Покладіть на неї одну половинку млинчика. Викладіть на край млинчика неповну чайну ложку сирної начинки. Загорніть, прикриваючи начинку до протилежного краю млинчика. Повинен вийде незакінчений трикутник. Після до центру млинчика подверніте широку частину і відразу ж переверніть, утворюється трикутник з"хвостиком" . "Хвостик" подверніте і у вас вийде трикутник.
Увімкніть духовку на 150 градусів. Візьміть керамічний горщик або казанок. На дно горщика або казанка покладіть кілька шматочків вершкового масла. Викладіть по колу підготовлені мули. Зверху розподіліть ще трохи вершкового масла.
Викладіть залишилися млинці на кожен шар розподіляючи вершкове масло. Закрийте кришкою і поставте на 30 хвилин в розігріту духовку.
Після закінчення часу мули готові до подачі.
Подавайте блюдо гарячим зі сметаною. Смачного!