Рецепт Мулі фото

Мулі
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Млинці

Мулі - це молдавські мініатюрні фаршировані сиром та родзинками млинці. Вони запікаються з вершковим маслом в керамічному горщику. Блюдо це подається як останнім гаряче на святковий стіл.

При виборі сиру для начинки варто звернути увагу на його вологість. Важливо, щоб сир не мав зайву рідину, в іншому випадку начинка буде витікати з млинців. Також варто зауважити, що товщина млинців впливає на процес загортання, тому розпушувачі не варто додавати в тісто. Дотримуйтесь рецептурою і результат вас неодмінно порадує.

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Яйця - 4 штуки(3 яйця - в тісто, одне - в начинку)
  • Цукор - 7 Ст. Ложок(3 ст.Л. - в тісто, 4 ст.Л. - в начинку)
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сир - 400 грам(9% жирності)
  • Ізюм - 40 грам
  • Вершкове масло - 120 грам (для запікання)
мулі - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
мулі - фото крок 2
Розбийте яйця в глибоку чашу. Збийте на максимальній швидкості до пишності.
мулі - фото крок 3
Додайте 3 ст.Л. Цукру. Збийте до його розчинення.
мулі - фото крок 4
Кількість борошна розділіть візуально на три частини. Додавайте частинами борошно в яєчну масу і збивайте після кожного разу.
мулі - фото крок 5
В самому кінці збивання додайте рослинне масло. Добре його умішайте.
мулі - фото крок 6
Тісто для млинців готове.
мулі - фото крок 7
Ізюм промийте, залийте окропом і залиште на 15-20 хвилин.
мулі - фото крок 8
Якщо необхідно сковороду змажте тонким шаром рослинного масла і обсмажте тонкі млинці з двох боків до рум'яного кольору.
мулі - фото крок 9
Готові млинці охолодіть.
мулі - фото крок 10
Розріжте всю стопку млинців на дві рівні частини.
мулі - фото крок 11
В окремій чаші змішайте сир, 4 ст.Л. Цукру, 1 яйце і родзинки (попередньо злив воду і обсушити паперовою серветкою).

Схожі рецепти