Муфточки
(покроковий рецепт з фото)
Муфточки - це тістечка у вигляді порожнього циліндра з листкового тіста з кремом. Звідси і назва. Від звичайних листкових трубочок відмінність лише в формі. Крем можна використовувати як масляний, так і білковий.
Процес приготування тістечок настільки захоплюючий і легкий, що вам непеременно захочеться ще раз спекти. Залучайте до процесу дітей, їм обов'язково сподобається накручувати тісто на форми.
- Листкове тісто - 400 грам (бездрожжевое)
- Вершкове масло - 250 грам
- Згущене молоко - 250 грам
- Ванілін - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Тісто заздалегідь розморозити.
Тісто заздалегідь розморозити.
Якщо у вас тісто рулоном, розкачайте невелику кількість і наріжте смуги по довжині рулону з шириною 2 см. Якщо тісто листове, квадратні заготовки, наріжте по довжині квадрата з шириною 2 см.
Вам знадобляться порожнисті циліндри, це форми, які необхідні для випічки заготовок. Я зробила такі форми з картонної трубки, розрізавши її на три частини. Обернула харчовою фольгою.
Підготовлене тісто оберніть навколо формочок. Попередньо формочки злегка змастіть рослинною олією.
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Заготовки перекладіть на деко змочений злегка водою. Поставте випікатися на 15-17 хвилин до золотистого кольору.
Заготовки перекладіть на деко змочений злегка водою. Поставте випікатися на 15-17 хвилин до золотистого кольору.
Після закінчення часу дістаньте деко. Охолодіть трохи і акуратно поверніть формочку і заготовку в різні боки. Таким чином муфточка легко знімається з форми.
Подібним чином зробите з рештою тестом.
Приготуйте крем: збийте м'яке вершкове масло зі згущеним молоком і ваніліном.
Муфточки заповніть кремом, краю обсипте крихтою.
Подрібніть в крихту одну із заготовок. Обсипте краю тістечка.
Муфточки готові. Приємного чаювання!