Рецепт Мойва з картоплею фото

Мойва з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Картопля, Мойва
Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Пропоную приготувати мойву з картоплею. Блюдо просте, але дуже смачне! Відмінне різноманітність для ситного обіду або вечері на швидку руку.

З мойви можна приготувати багато різних страв. Я пропоную обсмажити цю смачну жирну рибку і подати її з гарніром з відвареної картоплі. Смажена мойва - це, звичайно, незрівнянно смачно! неодмінно спробуйте! Рибу можна попередньо почистити від нутрощів і видалити голову, але ми не будемо з нею довго возитися. Після приготування начинки за секунду видаляються разом з головою і хребтом, а ось весь сік і аромат залишається всередині.

  • Мойва - 400 грам
  • Картопля - 6-8 штук
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 3-4 Ст. Ложок
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
мойва з картоплею - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
мойва з картоплею - фото крок 2
Картопля розріжте на 2-4 частини, залийте водою і відваріть до готовності.
мойва з картоплею - фото крок 3
У готову картоплю додайте сіль за смаком, вершкове масло і акуратно перемішайте.
мойва з картоплею - фото крок 4
Поки вариться картопля, встигаємо обсмажити рибку. Мойву моєму, обсушуємо і натираємо сіллю і спеціями. Спеції можете підібрати будь-які на свій смак, у мене спеціальна суміш для риби.
мойва з картоплею - фото крок 5
Обвалюють мойву з усіх боків в борошні.
мойва з картоплею - фото крок 6
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо рибу з двох сторін до золотистого кольору.
мойва з картоплею - фото крок 7
На тарелвку викладаємо смажену мойву, гарнір з картоплі і посипаємо блюдо нарізаною зеленою цибулею або будь-який інший зеленню. Мойва з картоплею готова. Подаємо до столу і пригощаємося. Смачного!

Схожі рецепти