Мойва з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати мойву з картоплею. Блюдо просте, але дуже смачне! Відмінне різноманітність для ситного обіду або вечері на швидку руку.
З мойви можна приготувати багато різних страв. Я пропоную обсмажити цю смачну жирну рибку і подати її з гарніром з відвареної картоплі. Смажена мойва - це, звичайно, незрівнянно смачно! неодмінно спробуйте! Рибу можна попередньо почистити від нутрощів і видалити голову, але ми не будемо з нею довго возитися. Після приготування начинки за секунду видаляються разом з головою і хребтом, а ось весь сік і аромат залишається всередині.
- Мойва - 400 грам
- Картопля - 6-8 штук
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля розріжте на 2-4 частини, залийте водою і відваріть до готовності.
У готову картоплю додайте сіль за смаком, вершкове масло і акуратно перемішайте.
Поки вариться картопля, встигаємо обсмажити рибку. Мойву моєму, обсушуємо і натираємо сіллю і спеціями. Спеції можете підібрати будь-які на свій смак, у мене спеціальна суміш для риби.
Обвалюють мойву з усіх боків в борошні.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо рибу з двох сторін до золотистого кольору.
На тарелвку викладаємо смажену мойву, гарнір з картоплі і посипаємо блюдо нарізаною зеленою цибулею або будь-який інший зеленню. Мойва з картоплею готова. Подаємо до столу і пригощаємося. Смачного!