Морс з лохини
(покроковий рецепт з фото)
Морс з лохини вариться досить просто. Рецепт морсу з лохини практично такий же як і рецепт морсу з чорниці. Адже це дуже схожі між собою лісові ягоди.
Перше що потрібно зробити - це підготувати ягоди. Їх потрібно ретельно промити за допомогою друшляка, очистити від плодоніжок, сміття. Ягоди викласти в емальований посуд і гарненько потовкти, щоб ягоди пустили сік, в цей час поступово додавати цукор.
Слідом в каструлю налити воду і довести до кипіння, після додати перетерті з цукром ягоди і варити на повільному вогні, щоб ні в якому разі вміст каструлі не закипіло.
Напій процідити і розлити морс по пляшках. Найкраще морс зберігатися в холодильнику.
Хай щастить!
- Лохина - 0, 5 кілограма
- Чорниця - 100-200 грам
- Цукор - 200-300 грам
- Вода - 3 L
Слідом в каструлю налити воду і довести до кипіння, після додати перетерті з цукром ягоди і варити на повільному вогні, щоб ні в якому разі вміст каструлі не закипіло.
Напій процідити і розлити морс по пляшках. Найкраще морс зберігатися в холодильнику.
Хай щастить!