Рецепт Морс з лохини фото

Морс з лохини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Лохина
Низькокалорійні
На обід, На святковий стіл
Напої, Фруктові, Морс

Морс з лохини вариться досить просто. Рецепт морсу з лохини практично такий же як і рецепт морсу з чорниці. Адже це дуже схожі між собою лісові ягоди.

Перше що потрібно зробити - це підготувати ягоди. Їх потрібно ретельно промити за допомогою друшляка, очистити від плодоніжок, сміття. Ягоди викласти в емальований посуд і гарненько потовкти, щоб ягоди пустили сік, в цей час поступово додавати цукор.

Слідом в каструлю налити воду і довести до кипіння, після додати перетерті з цукром ягоди і варити на повільному вогні, щоб ні в якому разі вміст каструлі не закипіло.

Напій процідити і розлити морс по пляшках. Найкраще морс зберігатися в холодильнику.

Хай щастить!


  • Лохина - 0, 5 кілограма
  • Чорниця - 100-200 грам
  • Цукор - 200-300 грам
  • Вода - 3 L
Перше що потрібно зробити - це підготувати ягоди. Їх потрібно ретельно промити за допомогою друшляка, очистити від плодоніжок, сміття. Ягоди викласти в емальований посуд і гарненько потовкти, щоб ягоди пустили сік, в цей час поступово додавати цукор.

Слідом в каструлю налити воду і довести до кипіння, після додати перетерті з цукром ягоди і варити на повільному вогні, щоб ні в якому разі вміст каструлі не закипіло.

Напій процідити і розлити морс по пляшках. Найкраще морс зберігатися в холодильнику.

Хай щастить!

Схожі рецепти