Брусничний морс з медом
(покроковий рецепт з фото)
Смачний брусничний морс з медом можна готувати зі свіжих і заморожених ягід. Брусниця відома своїми корисними властивостями для сечовивідної системи. Вживається напій в холодному і гарячому вигляді.
Корисні властивості брусниці і меду незаперечні, тому брусничний морс з медом - напій, який не тільки смачний, але і дуже корисний. Вживати його можна в будь-якому вигляді (і навіть з льодом в жарку пору).
- Брусниця - 200 грам
- Мед - 50 грам
1. Ягоди ретельно миємо й відправляємо в ємність. Додаємо цукор (цукру не потрібно багато, оскільки в кінці ми додамо мед) і ставимо на слабкий вогонь.
2. Коли цукор почне розчинятися, додаємо 10 невеликих чашок води. Доводимо напій до кипіння.
3. Кип'ятимо близько 2 хвилин, потім знімаємо з вогню. Даємо масі охолонути, і тільки після цього додаємо мед (не в окріп, інакше мед втратить свої властивості! ).
4. Даємо морсу повністю охолонути, після чого проціджують в графин або пляшку.
5. Подавати до столу брусничний морс з медом можна в теплому і холодному вигляді (влітку я особливо люблю додавати в морс лід).