Рецепт Брусничний морс з медом фото

Брусничний морс з медом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Мед, Брусниця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, На сніданок
Напої, Морс

Смачний брусничний морс з медом можна готувати зі свіжих і заморожених ягід. Брусниця відома своїми корисними властивостями для сечовивідної системи. Вживається напій в холодному і гарячому вигляді.

Корисні властивості брусниці і меду незаперечні, тому брусничний морс з медом - напій, який не тільки смачний, але і дуже корисний. Вживати його можна в будь-якому вигляді (і навіть з льодом в жарку пору).

  • Брусниця - 200 грам
  • Мед - 50 грам
брусничний морс з медом - фото крок 1
1. Ягоди ретельно миємо й відправляємо в ємність. Додаємо цукор (цукру не потрібно багато, оскільки в кінці ми додамо мед) і ставимо на слабкий вогонь.
брусничний морс з медом - фото крок 2
2. Коли цукор почне розчинятися, додаємо 10 невеликих чашок води. Доводимо напій до кипіння.
брусничний морс з медом - фото крок 3
3. Кип'ятимо близько 2 хвилин, потім знімаємо з вогню. Даємо масі охолонути, і тільки після цього додаємо мед (не в окріп, інакше мед втратить свої властивості! ).
брусничний морс з медом - фото крок 4
4. Даємо морсу повністю охолонути, після чого проціджують в графин або пляшку.
брусничний морс з медом - фото крок 5
5. Подавати до столу брусничний морс з медом можна в теплому і холодному вигляді (влітку я особливо люблю додавати в морс лід).

Схожі рецепти