Рецепт Морозиво з молока і масла фото

Морозиво з молока і масла
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
Для дітей, Десерт
Десерти, Морозиво

Рецептів приготування домашнього холодних ласощів існує чимало. Тут завжди є місце для фантазії. Пропоную варіант, як зробити морозиво з молока і масла.

У міру солодке і дуже смачне морозиво з молока і масла в домашніх умовах стане чудовою альтернативою складної випічки на десерт. Цей класичний варіант можна доповнити при подачі горіхами, тертим шоколадом або свіжими ягодами, наприклад.

  • Молоко пастеризоване - 0.5 L
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Жовтки - 4 штуки
  • Цукор - 80-100 грам
  • Крохмаль - 0.5 чайних ложки
морозиво з молока і масла - фото крок 1
1. Акуратно відокремити жовтки від білків. Останні нам не знадобляться. Відправити їх в невелику мисочку і додати цукор. Збити все до однорідності.
морозиво з молока і масла - фото крок 2
2. Молоко відправити на вогонь і довести до кипіння. Важливо стежити за молоком, періодично помішуючи, щоб не утворилася плівка. В рецепт приготування морозива з молока і масла краще використовувати перевірений молоко хорошої якості, адже від нього буде залежати смак десерту.
морозиво з молока і масла - фото крок 3
3. Коли молоко починає кипіти, його можна поставити на мінімальний вогонь і додати вершкове масло. Дати йому повністю розтопиться, а потім акуратно все перемішати.
морозиво з молока і масла - фото крок 4
4. До жовтків потрібно додати крохмаль, ретельно збивши масу, щоб не утворилися грудочки. Потім тонкою цівкою вести жовтки в молоко і прогріти до закипання (маса не повинна кипіти, а лише дійти до стану ось-ось закипить). Зняти з вогню. Про всяк випадок процідити, щоб морозиво з молока і масла в домашніх уязика було однорідним і поставити в мисочку з льодом для інтенсивного охолодження.
морозиво з молока і масла - фото крок 5
5. Перекласти остигнула масу в контейнер і відправити в морозилку на 30-35 хвилин. Потім збити і знову заморозити. Повторити цю процедуру ще 2-3 рази до повного застигання. Ось і весь секрет, як приготувати морозиво з молока і масла. Можна подавати до столу і насолоджуватися.

Схожі рецепти