Морквяний торт зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Торт з моркви за моїм рецептом завжди виходить дуже смачний і ароматний. Приготуйте такий торт зі збитою сметаною і дайте йому час просочитися. Запевняю, байдужих не буде!
Морква можна натерти як на крупній тертці, так і на дрібній. У першому випадку корж буде більш пухким. Горіхи можна брати будь-які за смаком і наявності, крім арахісу - у нього занадто сильний смак.
- Морква - 300 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 120 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 2 склянки (вищий сорт)
- Розпушувач - 12 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Цедра апельсинова - 1 Чайна ложка
- Горіхи - 1/2 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Крем - 600 грам (для крему)
- Цукрова пудра - 1 Склянка (для крему)
- Ванілін - 1 щіпка (для крему)
Збийте яйця цукром до пухкої маси.
Тонкою цівкою влийте масло, продовжуючи збивати до загустіння.
Всипте просіяне з сіллю і розпушувачем борошно, додайте корицю і апельсинову цедру. Перемішайте тісто лопаткою.
Додайте в тісто терту моркву і знову перемішайте.
Додайте крупно рубані горіхи і ще раз перемішайте тісто лопаткою.
Перелийте тісто в форму і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до готовності. Перевірте корж шпажкою - вона повинна виходити сухою.
Готовий корж остудіть на решітці.
Сметану збийте з цукровою пудрою до пишності.
Розріжте корж на три пласта.
Промажьте коржі і складіть їх один на одного.
Залийте торт зверху залишками збитою сметани і прикрасьте за смаком. Приберіть в холодильник мінімум на годину.
Подавайте торт охолодженим - так він особливо гарний!