Морквяний салат з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Морквяний салат з нутом на перший погляд дуже простецький. Але коли я його спробувала на якомусь пікніку, то відразу полюбила. Він виявився дуже оригінальним на смак, а найголовніше корисним і ситним.
Морквяний салат з нутом може зберігатися в холодильнику два дня, але фісташки і нут краще додавати в салат перед подачею, щоб вони не стали м'якими. У заправку морквяного салату з нутом йде соус тахині. Це східна приправа і у нас її годі й знайти. Taxini - це жирна паста з меленого кунжуту. Рецепт тахини при бажанні завжди можна знайти. А можна використовувати що-небудь альтернативне на свій смак. Успіхів і приємного апетиту!
- Морква терта - 450 грам
- Петрушка - 1/4 склянки
- Солоні фісташки - 1/4 склянки
- Гайка - 2 склянки (готовий)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. Заправка)
- Кмин - 1, 4 чайних ложки
- Часник - 1-2 зубчиків (заправка)
- Лимонний сік - 1/4 зубчики (заправка)
- Вода - 2 Ст. Ложки (заправка)
- Taxini - 3 Ст. Ложки( заправка)
- Сіль, перець - За смаком
Нут змішати з кмином, ложкою оливкової олії, посолити. Запекти в духовці до золотистого кольору.
Моркву натерти на тертці.
Фісташки подрібнити.
Приготувати заправку.
Зібрати салат і заправити. Смачного!