Рецепт Морквяний салат з нутом фото

Морквяний салат з нутом
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Бобові , Морква
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На природу
Салати
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 20 г. 0 хв.

Морквяний салат з нутом на перший погляд дуже простецький. Але коли я його спробувала на якомусь пікніку, то відразу полюбила. Він виявився дуже оригінальним на смак, а найголовніше корисним і ситним.

Опис приготування:

Морквяний салат з нутом може зберігатися в холодильнику два дня, але фісташки і нут краще додавати в салат перед подачею, щоб вони не стали м'якими. У заправку морквяного салату з нутом йде соус тахині. Це східна приправа і у нас її годі й знайти. Taxini - це жирна паста з меленого кунжуту. Рецепт тахини при бажанні завжди можна знайти. А можна використовувати що-небудь альтернативне на свій смак. Успіхів і приємного апетиту!

  • Морква терта - 450 грам
  • Петрушка - 1/4 склянки
  • Солоні фісташки - 1/4 склянки
  • Гайка - 2 склянки (готовий)
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. Заправка)
  • Кмин - 1, 4 чайних ложки
  • Часник - 1-2 зубчиків (заправка)
  • Лимонний сік - 1/4 зубчики (заправка)
  • Вода - 2 Ст. Ложки (заправка)
  • Taxini - 3 Ст. Ложки( заправка)
  • Сіль, перець - За смаком
морквяний салат з нутом - фото крок 1
Нут змішати з кмином, ложкою оливкової олії, посолити. Запекти в духовці до золотистого кольору.
морквяний салат з нутом - фото крок 2
Моркву натерти на тертці.
морквяний салат з нутом - фото крок 3
Фісташки подрібнити.
морквяний салат з нутом - фото крок 4
Приготувати заправку.
морквяний салат з нутом - фото крок 5
Зібрати салат і заправити. Смачного!

Схожі рецепти