Салат «грецький» з консервованим нутом
(покроковий рецепт з фото)
Простий, швидкий, ситний і смачний варіант знаменитого овочевого салату хочу представити вашій увазі. Якщо ви любите невеликі експерименти на кухні, запам'ятовуйте цей класний рецепт.
Перед вами ідея, як приготувати салат "грецький" з консервованим нутом. Можна, можливо, звичайно, використовувати квасоля або горошок, або навіть кукурудзу, наприклад. На мій погляд, це відмінний варіант для різноманітності традиційного рецепту. Почати процес найкраще з заправки, щоб вона добре охолола перед подачею.
- Листя салату - 1 пучок
- Червона цибуля - 1/2 штуки
- Огірок - 1 штука
- Помідори - 3-4 штук
- Фета - 100 грам
- Маслини - За смаком (або оливки)
- Консервований нут - 400 грам
- Оливкова олія - 120 мілілітрів
- Сік лимона - 60 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль, перець, зелень - За смаком
1
Для приготування заправки з'єднайте сік лимона з оливковою олією. Додайте пропущений через прес часник, сіль, перець, подрібнену зелень. Перемішайте і приберіть в холодильник.
2
Нут відкиньте на друшляк і обсушити трохи.
3
Овочі вимийте, обсушити, наріжте і викладіть в глибокий салатник.
4
За смаком додайте сир і маслини.
5
Викладіть листя салату і нут. Все акуратно перемішайте.
6
Безпосередньо перед подачею на стіл полийте заправкою. Смачного!