Морквяний пиріг з начинкою з вершкового сиру
(покроковий рецепт з фото)
Часто ви готуєте морквяний пиріг? сподіваюся, що з сьогоднішнього дня вам неодмінно захочеться зробити такий ще і ще. Вже дуже він ніжний і смачний!
Замість начинки з вершкового сиру можна зробити його з шоколадом, вийде не менш смачно. Тісто відмінно підійде не тільки для пирогів, але і для кексів, тоді час запікання зменшите в 2 рази. Готовий кекс подавайте після охолодження.
- Морква - 3-4 штук (повинно вийти близько 2 склянок тертої моркви)
- Цукор - 2, 5 склянки
- Рапсове масло - 1, 5 склянки
- Яйця - 5 штук
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Борошно - 3 1/4 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Горіхи - 1 Склянка
- Вершковий сир - 230 грам
1. Очистіть і натріть на крупній тертці моркву.
2. Змішайте з морквою 2 склянки цукру, 4 яйця, 1 чайну ложку ванільного екстракту, рапсове масло.
3. В окремій мисці змішайте 3 склянки борошна з розпушувачем, содою, сіллю, корицею, мускатним горіхом.
4. Нарубаєте шматочками волоські горіхи.
5. Ще в одній ємності змішайте вершковий сир, залишився яйце, цукор, борошно, ваніль.
6. У миску до борошна викладіть морквяну суміш, перемішайте.
7. Додайте рубані волоські горіхи, змішайте.
8. 2 форми для випікання змастіть маслом, розподіліть між ними половину тіста.
9. Викладіть сирну начинку в кожну форму.
10. Викладіть поверх начинки тісто, прикрасьте рубаними горіхами.
11. Випікайте при 180 градусах близько 45-55 хвилин.
12. Дістаньте з духовки і залиште в формі на 10 хвилин, потім видаліть з форми і дайте пирога охолонути.