Рецепт Морквяний кекс фото

Морквяний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Борошно , Овочі , Яйця , Морква
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Незважаючи на присутність моркви в кексі, вона майже не відчувається. Кекс має м'яку, пухку текстуру. Смачно, спробуйте!

Опис приготування:

Кекс з моркви виходить вологим. Рецепт дуже простий і доступний. Можна додати до кекс курагу, чорнослив або родзинки.

  • Морква - 2 штуки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 2 штуки
  • Масло рослинне - 1/2 склянки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Оцет 9-проц. Або лимонний сік - 2 чайних ложки (щоб погасити соду)
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Вівсянка - 2 Ст. Ложки
  • Ванілін - 1 щіпка
морквяний кекс - фото крок 1
1. Приготуємо продукти для кексу.
морквяний кекс - фото крок 2
2. Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці.
морквяний кекс - фото крок 3
3. До моркви додаємо яйця, цукор, ванілін, корицю, вівсянку. Перемішуємо.
морквяний кекс - фото крок 4
4. Додаємо рослинне масло без запаху. Перемішуємо.
морквяний кекс - фото крок 5
5. Всипаємо борошно. Перемішуємо.
морквяний кекс - фото крок 6
6. Тепер додаємо соду і гасимо оцтом. Перемішуємо. Testo майже.
морквяний кекс - фото крок 7
7. Прогріваємо духовку до 180 градусів. Переливаємо тісто в форму, попередньо її треба змастити маслом або застелити папером. Випікаємо 50 хвилин.
морквяний кекс - фото крок 8
8. Готовий кекс остужіваем в формі. Після витягаємо і ріжемо на порційні шматочки. Пригощаємо!

Схожі рецепти