Морквяний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на присутність моркви в кексі, вона майже не відчувається. Кекс має м'яку, пухку текстуру. Смачно, спробуйте!
Кекс з моркви виходить вологим. Рецепт дуже простий і доступний. Можна додати до кекс курагу, чорнослив або родзинки.
- Морква - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет 9-проц. Або лимонний сік - 2 чайних ложки (щоб погасити соду)
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Вівсянка - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка
1. Приготуємо продукти для кексу.
2. Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці.
3. До моркви додаємо яйця, цукор, ванілін, корицю, вівсянку. Перемішуємо.
4. Додаємо рослинне масло без запаху. Перемішуємо.
5. Всипаємо борошно. Перемішуємо.
6. Тепер додаємо соду і гасимо оцтом. Перемішуємо. Testo майже.
7. Прогріваємо духовку до 180 градусів. Переливаємо тісто в форму, попередньо її треба змастити маслом або застелити папером. Випікаємо 50 хвилин.
8. Готовий кекс остужіваем в формі. Після витягаємо і ріжемо на порційні шматочки. Пригощаємо!