Млинці з язиком
(покроковий рецепт з фото)
Смачні та ніжні млинці з цікавою начинкою з язика. Відмінне блюдо для сніданку або вечері.
Млинці можна їсти просто так, порожніми, з варенням або сметаною. А можна зробити до них смачну начинку. Пропоную вам рецепт приготування млинців з мовою. Якщо у вас після вчорашнього свята залишився нарізаний язик - ще краще, він прекрасно підійде в якості начинки. Можна змішати відварений язик і іншу м'ясну нарізку, буде ще смачніше. Отже, розповідаю, як приготувати млинці з мовою.
- Молоко - 0, 75 L(0, 5 L - для млинців, інше - для начинки)
- Яйця - 1-2 штук
- Борошно - 6 Ст. Ложок(4, 5 - для тіста, інше для начинки)
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Рослинна олія - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Язик відварний - 300 грам
- Вершкове масло - 30 грам (для начинки)
Готуємо тісто для млинців. В молоко додаємо яйця, сіль і цукор. Розмішуємо і всипаємо борошно. Збиваємо тісто до тих пір, поки воно не стане однорідним і без грудочок. Потім додаємо рослинне масло і добре перемішуємо.
На добре розігрітій сковороді смажимо млинці. Перед випічкою першого млинця, змастіть сковороду невеликою кількістю рослинного масла.
Відварену язик очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою або кубиками. Можна перекрутити на м'ясорубці.
Готуємо соус до начинки з язика. Мова досить сухий і, щоб начинка не висипалася з млинців, зробимо соус. Розтоплюємо вершкове масло.
Всипаємо в масло борошно і обсмажуємо кілька хвилин. Весь час заважаємо, щоб мука не підгоріла.
Вливаємо в суміш молоко і додаємо дрібку солі. Добре розмішуємо і проварюємо на невеликому вогні 1-2 хвилини після закипання.
Змішуємо нарізаний язик з соусом. Можна додати мелений перець, дрібку мускатного горіха або суху зелень.
Викладаємо на середину млинця столову ложку начинки і загортаємо млинець конвертиком.
Млинці з язиком потім можна злегка обсмажити на маслі. До млинців подавайте сметану або будь-який соус на свій смак.