Млинці на кислому кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Млинці на кислому кефірі виходять дуже ажурними і м'якими, якщо їх правильно спекти. Тому, якщо у вас залишився зайвий кефір або просто скисло молоко, не поспішайте їх викидати, спечіть млинці.
Хоч раз в житті кожна господиня обов'язково пече млинці. Рецептів цієї страви існує дуже багато, і кожен має право на життя. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати млинці на кислому кефірі, щоб вони вийшли тонкими і мереживними.
- Кефір - 1000 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Сода харчова - 2 грами
- Крохмаль картопляний - 100 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Куряче яйце - 4 штуки
- Сіль - 1-2 Щепоток
Візьміть скляну миску з високими бортиками, витріть її насухо, налийте кефір кімнатної температури, вбийте до нього яйця. Посоліть інгредієнти.
Просійте борошно, змішайте її з крохмалем. Вимішайте тісто віночком або збийте міксером так, щоб воно стало повністю однорідним. Додайте соду, потім ще раз перемішайте. Влийте рослинне масло, щоб млинці добре відставали від сковороди.
Тісто у вас повинно вийти рідким. Якщо при випіканні млинці будуть рватися, то загустіть трохи тісто борошном. Якщо ж вам здається, що воно занадто густе, просто додайте в нього ще трохи кефіру.
Виливайте тісто на розпечену сковорідку ополоником. Обсмажуйте млинці з обох сторін по кілька хвилин на сильному вогні, поки вони не зарум'яняться.