Рецепт Млинці на кислому кефірі фото

Млинці на кислому кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Млинці

Млинці на кислому кефірі виходять дуже ажурними і м'якими, якщо їх правильно спекти. Тому, якщо у вас залишився зайвий кефір або просто скисло молоко, не поспішайте їх викидати, спечіть млинці.

Хоч раз в житті кожна господиня обов'язково пече млинці. Рецептів цієї страви існує дуже багато, і кожен має право на життя. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати млинці на кислому кефірі, щоб вони вийшли тонкими і мереживними.

  • Кефір - 1000 мілілітрів
  • Цукор - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Сода харчова - 2 грами
  • Крохмаль картопляний - 100 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Сіль - 1-2 Щепоток
млинці на кислому кефірі - фото крок 1
Візьміть скляну миску з високими бортиками, витріть її насухо, налийте кефір кімнатної температури, вбийте до нього яйця. Посоліть інгредієнти.
млинці на кислому кефірі - фото крок 2
Просійте борошно, змішайте її з крохмалем. Вимішайте тісто віночком або збийте міксером так, щоб воно стало повністю однорідним. Додайте соду, потім ще раз перемішайте. Влийте рослинне масло, щоб млинці добре відставали від сковороди.
млинці на кислому кефірі - фото крок 3
Тісто у вас повинно вийти рідким. Якщо при випіканні млинці будуть рватися, то загустіть трохи тісто борошном. Якщо ж вам здається, що воно занадто густе, просто додайте в нього ще трохи кефіру.
млинці на кислому кефірі - фото крок 4
Виливайте тісто на розпечену сковорідку ополоником. Обсмажуйте млинці з обох сторін по кілька хвилин на сильному вогні, поки вони не зарум'яняться.

Схожі рецепти