Рецепт Медове тістечко з начинкою фото

Медове тістечко з начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Заварне тісто , Мед
Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Тістечко
Кількість порцій: 12-14
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Одна дівчина, дотримує дієту, сказала: "Це було та-ак смачно, так ніжно, що мені навіть зовсім не соромно за набрані калорії! " Ось таке воно - медове тістечко з начинкою. Готуйте з задоволенням!

Опис приготування:

Перед вами докладний рецепт, як приготувати дуже ніжне, дуже смачне медове тістечко з начинкою. Незважаючи на велику кількість кроків, тістечка готуються легко і просто. Найважче тут - чекати, коли медові коржі і заварний крем з мускатним горіхом"подружаться" і розкриють свої аромати. А прошарок з джему з кислинкою тільки підкреслить помірну солодкість тістечка. Насолоджуйтеся кожним шматочком!

  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 150 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 450 грам
  • Молоко 3, 2% - 400 мілілітрів (в вершках)
  • Крохмаль - 4 Ст. Ложки (в вершках)
  • Цукор - 1 Склянка (в вершках)
  • Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки (в вершках)
  • Вершкове масло - 100 грам (в вершках)
  • Джем з кислинкою - 250 грам (айва з мандариновою цедрою)
  • Шоколад чорний - 90 грам (не менше 67% вмісту какао)
  • Вершки - 90 мілілітрів
медове тістечко з начинкою - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста.
медове тістечко з начинкою - фото крок 2
Всі інгредієнти, крім борошна, змішайте в каструлі з товстим дном. На повільному вогні нагрівайте до збільшення маси.
медове тістечко з начинкою - фото крок 3
Вилийте суміш у борошно, замісіть тісто, НЕ липнуче до рук, за допомогою міксера, насадками для тіста. Тісто виходить досить м'яким, але при охолодженні добре тримає форму і залишається пластичним. Тісто загорніть в харчову плівку і залиште в холодильнику на 20 хвилин.
медове тістечко з начинкою - фото крок 4
Тим часом приготуйте крем. Підготуйте необхідні інгредієнти.
медове тістечко з начинкою - фото крок 5
Стакан молока змішайте з крохмалем, ретельно розмішайте. Час, що залишився молоко доведіть до кипіння з цукром і мускатним горіхом.
медове тістечко з начинкою - фото крок 6
Влийте тонкою цівкою розведений крохмаль, варіть до загустіння протягом 4-5 хвилин. Трохи остудіть.
медове тістечко з начинкою - фото крок 7
Додайте розм'якшене масло по частинах, кожен раз добре розмішуючи крем. Поставте остуджувати в прохолодне місце.
медове тістечко з начинкою - фото крок 8
Тісто розділи 4 рівні частини. Кожну розкачати в прямокутник розміром 18х25 см., наколи виделкою. Розкочуйте відразу на пергаменті для випічки через харчову плівку. Обрізки також розкачайте.
медове тістечко з начинкою - фото крок 9
Розігрійте духовку до 180 градусів, випікайте коржі протягом 5 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
медове тістечко з начинкою - фото крок 10
Готовий корж уб'ю знімайте на чистий аркуш.
медове тістечко з начинкою - фото крок 11
На перший корж викладіть половину крему, розрівняйте.
медове тістечко з начинкою - фото крок 12
На другий - густий джем з кислинкою. Я використовувала джем з айви з мандариновою цедрою.
медове тістечко з начинкою - фото крок 13
Наступний корж - крем, що залишився.
медове тістечко з начинкою - фото крок 14
Останній корж не змащувати. Корж з обрізків подрібніть в крихту (середньої величини) за допомогою качалки або блендера, прикрасьте крихтою боки. Покладіть зверху вантаж, щоб вирівняти верхній корж, поставте торт в холодильник на 3-4 годину, краще - на ніч.
медове тістечко з начинкою - фото крок 15
Для глазурі в каструлі з товстим дном розтопіть шоколадку і вершки. Нанесіть глазур на верхній корж, дайте застигнути.
медове тістечко з начинкою - фото крок 16
Наріжте вийшло ласощі порційними невеликими шматочками зручною для вас форми. Смачного!

Схожі рецепти