Медове тістечко з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Одна дівчина, дотримує дієту, сказала: "це було та-ак смачно, так ніжно, що мені навіть зовсім не соромно за набрані калорії! " Ось таке воно - медове тістечко з начинкою. Готуйте з задоволенням!
Перед вами докладний рецепт, як приготувати дуже ніжне, дуже смачне медове тістечко з начинкою. Незважаючи на велику кількість кроків, тістечка готуються легко і просто. Найважче тут - чекати, коли медові коржі і заварний крем з мускатним горіхом "подружаться" і розкриють свої аромати. А прошарок з джему з кислинкою тільки підкреслить помірну солодкість тістечка. Насолоджуйтеся кожним шматочком!
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 450 грам
- Молоко 3, 2% - 400 мілілітрів (в вершках)
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки (в вершках)
- Цукор - 1 Склянка (в вершках)
- Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки (в вершках)
- Вершкове масло - 100 грам (в вершках)
- Джем з кислинкою - 250 грам (айва з мандариновою цедрою)
- Шоколад чорний - 90 грам (не менше 67% вмісту какао)
- Вершки - 90 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста.
Всі інгредієнти, крім борошна, змішайте в каструлі з товстим дном. На повільному вогні нагрівайте до збільшення маси.
Вилийте суміш у борошно, замісіть тісто, НЕ липнуче до рук, за допомогою міксера, насадками для тіста. Тісто виходить досить м'яким, але при охолодженні добре тримає форму і залишається пластичним. Тісто загорніть в харчову плівку і залиште в холодильнику на 20 хвилин.
Тим часом приготуйте крем. Підготуйте необхідні інгредієнти.
Стакан молока змішайте з крохмалем, ретельно розмішайте. Час, що залишився молоко доведіть до кипіння з цукром і мускатним горіхом.
Влийте тонкою цівкою розведений крохмаль, варіть до загустіння протягом 4-5 хвилин. Трохи остудіть.
Додайте розм'якшене масло по частинах, кожен раз добре розмішуючи крем. Поставте остуджувати в прохолодне місце.
Тісто розділи 4 рівні частини. Кожну розкачати в прямокутник розміром 18х25 см., наколи виделкою. Розкочуйте відразу на пергаменті для випічки через харчову плівку. Обрізки також розкачайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів, випікайте коржі протягом 5 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовий корж уб'ю знімайте на чистий аркуш.
На перший корж викладіть половину крему, розрівняйте.
На другий - густий джем з кислинкою. Я використовувала джем з айви з мандариновою цедрою.
Наступний корж - крем, що залишився.
Останній корж не змащувати. Корж з обрізків подрібніть в крихту (середньої величини) за допомогою качалки або блендера, прикрасьте крихтою боки. Покладіть зверху вантаж, щоб вирівняти верхній корж, поставте торт в холодильник на 3-4 годину, краще - на ніч.
Для глазурі в каструлі з товстим дном розтопіть шоколадку і вершки. Нанесіть глазур на верхній корж, дайте застигнути.
Наріжте вийшло ласощі порційними невеликими шматочками зручною для вас форми. Смачного!