Медальйони з телятини
(покроковий рецепт з фото)
Хоча у кожної людини свої уявлення про вишуканість, думаю, смак цих медальйонів з телятини по достоїнству оцінить навіть самий прискіпливий гурман, давайте і ми спробуємо це витончене блюдо.
Зовсім не обов'язково йти в ресторан, коли хочеться з'їсти щось вишукане і відчути себе справжнім аристократом, адже деякий страви французької кухні цілком можна зробити самостійно. Цей простий рецепт медальйонів з телятини якраз відноситься до числа тих страв, для приготування яких не потрібно ніяких спеціальних навичок, вам потрібно тільки бажання порадувати себе і своїх близьких. Тому я пропоную вам не чекати якогось свята чи слушної нагоди, а приготувати медальйони з телятини в домашніх умовах і влаштувати невеликий сюрприз домочадцям або своїй другій половинці.
- Телятина філе - 320-350 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Вино червоне - 100 грам
- Цукор - 60 грам
- Кориця паличка - 1 штука
- Гілочка м'яти - 1 штука
- Вустер соусом - 3-4 Ст. Ложок
- Розмарин сушений - 0, 5-1 Ст. Ложки
- Масло оливкове - - За смаком (для смаження)
- Сіль - - За смаком (я не додавала)
Насамперед ми очищаємо м'ясо від плівок і нарізаємо його на медальйони, у мене їх вийшло три штуки.
Тепер ми маринуємо телятину в суміші ворчестерського соусу і сушеного розмарину, залишаємо його в холодильнику на пів години.
Замариноване м'ясо викладаємо на гриль, сковороду-гриль або на звичайну сковороду.
Смажимо телятину від однієї до чотирьох хвилин з кожного боку, в залежності від того, який ступінь прожарювання хочете отримати (1-2 хвилини - з кров'ю, 3-4 добре просмажене м'ясо).
Далі ми наливаємо вино в каструльку і ставимо її на вогонь.
Коли з вина впоратися весь алкоголь, додаємо в нього нарізану кільцями червону цибулю.
Додаючи цукор невеликими порціями, продовжуємо варити масу на повільному вогні, поки по консистенції вона не стане як густа варення, в самому кінці додаємо корицю і м'яту.
Ось тепер можна з'єднати всі інгредієнти, викладаємо на тарілку медальйони, зверху кладемо цибулю і поливаємо все винним соусом. Смачного!