Рецепт Медальйони з телятини фото

Медальйони з телятини
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо, Телятина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

Хоча у кожної людини свої уявлення про вишуканість, думаю, смак цих медальйонів з телятини по достоїнству оцінить навіть самий прискіпливий гурман, давайте і ми спробуємо це витончене блюдо.

Зовсім не обов'язково йти в ресторан, коли хочеться з'їсти щось вишукане і відчути себе справжнім аристократом, адже деякий страви французької кухні цілком можна зробити самостійно. Цей простий рецепт медальйонів з телятини якраз відноситься до числа тих страв, для приготування яких не потрібно ніяких спеціальних навичок, вам потрібно тільки бажання порадувати себе і своїх близьких. Тому я пропоную вам не чекати якогось свята чи слушної нагоди, а приготувати медальйони з телятини в домашніх умовах і влаштувати невеликий сюрприз домочадцям або своїй другій половинці.

  • Телятина філе - 320-350 грам
  • Лук червоний - 1 штука
  • Вино червоне - 100 грам
  • Цукор - 60 грам
  • Кориця паличка - 1 штука
  • Гілочка м'яти - 1 штука
  • Вустер соусом - 3-4 Ст. Ложок
  • Розмарин сушений - 0, 5-1 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - - За смаком (для смаження)
  • Сіль - - За смаком (я не додавала)
медальйони з телятини - фото крок 1
Насамперед ми очищаємо м'ясо від плівок і нарізаємо його на медальйони, у мене їх вийшло три штуки.
медальйони з телятини - фото крок 2
Тепер ми маринуємо телятину в суміші ворчестерського соусу і сушеного розмарину, залишаємо його в холодильнику на пів години.
медальйони з телятини - фото крок 3
Замариноване м'ясо викладаємо на гриль, сковороду-гриль або на звичайну сковороду.
медальйони з телятини - фото крок 4
Смажимо телятину від однієї до чотирьох хвилин з кожного боку, в залежності від того, який ступінь прожарювання хочете отримати (1-2 хвилини - з кров'ю, 3-4 добре просмажене м'ясо).
медальйони з телятини - фото крок 5
Далі ми наливаємо вино в каструльку і ставимо її на вогонь.
медальйони з телятини - фото крок 6
Коли з вина впоратися весь алкоголь, додаємо в нього нарізану кільцями червону цибулю.
медальйони з телятини - фото крок 7
Додаючи цукор невеликими порціями, продовжуємо варити масу на повільному вогні, поки по консистенції вона не стане як густа варення, в самому кінці додаємо корицю і м'яту.
медальйони з телятини - фото крок 8
Ось тепер можна з'єднати всі інгредієнти, викладаємо на тарілку медальйони, зверху кладемо цибулю і поливаємо все винним соусом. Смачного!

Схожі рецепти