Медальйони з лосося
(покроковий рецепт з фото)
Любителі риби можуть побалувати себе смачненьким. Медальйони з лосося стануть справжньою знахідкою для тих, хто не уявляє свого життя без червоної риби. Лосось або сьомга - вибір за вами.
Якщо ви хочете побалувати смакові рецептори любителям червоної риби, медальйони з лосося допоможуть домогтися бажаного. Готуються вони швидко, а за основу можна брати не тільки лосося, але і сьомгу. Урізноманітнити рибу можна петрушкою, соусом і картоплею.
Дивіться, як приготувати медальйони з лосося, для святкового столу і радуйте своїх гостей.
- Лосось або сьомга - 1 штук
- Картопля - 2-3 штук
- Оливкова або рослинне масло - За смаком
- Зелень, спеції і сіль - За смаком
1. Для цієї страви нам знадобиться лосось або сьомга. Медальйони з цих видів риби виходять однаково чудовими. Отже, знімаємо від нижнього краю кожного шматка трохи шкуру.
2. Починаємо по черзі загортати до центру "звільнені" кінці.
3. Також чинимо з другим звільненим від шкірки кінцем.
4. Закриваємо всі шкіркою і обмотуємо ниткою.
5. Посипаємо нарубаної дрібно петрушкою, змащуємо оливковою олією, солимо і приправляємо за смаком, після чого даємо трохи постояти (хвилин 15).
6. Шаткуємо тонкими кільцями картопля (я для цього користуюся спеціальною теркою). Викладаємо наші "чіпси" зверху і відправляємо рибу в духовку на півгодини.
7. Запікати лосося або сьомгу слід при температурі не нижче і не вище 180 градусів. Подаються медальйони з лосося в гарячому вигляді разом з соусом для риби.