Рецепт Mazyunya фото

Mazyunya
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Редька
Рецепти для схуднення
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Десерти

Рецепт приготування мазюні. Цей десерт готують з редьки, і називають його мазюня.

Рецепт приготування страви «мазюня» узятий з традиційної російської кухні. Корисне і вельми смачні ласощі

Приготування:

Ось яким чином готували редьку в патоці. На дрібні шматочки кришили корінь редьки, так, щоб скибочки не торкалися одне одного, вздевалі на спиці і вивялівалі в печах після випікання хліба, або на сонці. Після того, коли вогкості не залишалося в редьці, її товкли, просівали через сито, і в той же час варили білу патоку в горщику. У редечного борошно виливали готову патоку, додаючи туди різні прянощі: мускатний, гвоздику, перець і, ставили в піч надвоє діб, добре запечатав горщик. Ця суміш називалася масюня, вона повинна бути густа. Таким же подібним чином готували мазюню з кавунів, сухих вишень, привезених з низин Волги до Московії. З названих ягід готували такі ласощі: дуже тонкими шматками, изрезав кавун (пальця на два від кори), на добу поміщали в луг. У той же час варили патоку з імбиром, мускатом, перцем, корицею, і туди клали кавуни. З динь готували патоку так само.


  • Редька - 5-6 штук
  • Готовая патока- 1 Склянка
  • Прянощі - За смаком
Рецепт приготування страви «мазюня» узятий з традиційної російської кухні. Корисне і вельми смачні ласощі

Приготування:

Ось яким чином готували редьку в патоці. На дрібні шматочки кришили корінь редьки, так, щоб скибочки не торкалися одне одного, вздевалі на спиці і вивялівалі в печах після випікання хліба, або на сонці. Після того, коли вогкості не залишалося в редьці, її товкли, просівали через сито, і в той же час варили білу патоку в горщику. У редечного борошно виливали готову патоку, додаючи туди різні прянощі: мускатний, гвоздику, перець і, ставили в піч надвоє діб, добре запечатав горщик. Ця суміш називалася масюня, вона повинна бути густа. Таким же подібним чином готували мазюню з кавунів, сухих вишень, привезених з низин Волги до Московії. З названих ягід готували такі ласощі: дуже тонкими шматками, изрезав кавун (пальця на два від кори), на добу поміщали в луг. У той же час варили патоку з імбиром, мускатом, перцем, корицею, і туди клали кавуни. З динь готували патоку так само.

Схожі рецепти