Майна
(покроковий рецепт з фото)
Маина - блюдо єврейської кухні, що представляє собою пиріг з листкового або пісочного тіста з м'ясною начинкою. Випічка виходить дуже ніжною і смачною.
Маина відрізняється від інших пирогів наявністю локшини в начинці. У поєднанні з м'ясною складової виходить незвичайно і смачно. Я використовувала курячу печінку, але це може бути будь-який відварне м'ясо. Пиріг добре підійде з супами, бульйону, а також до чаю і кави. Це хороша закуска до будь-якого столу і чудовий перекус в будь-який час дня.
- Тісто листкове - 300 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Печінка куряча - 250 грам
- Морква - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Локшина - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Курячу печінку помийте, ображати жир і прожилки. Викладіть в сковороду з рослинним маслом.
Обсмажте печінку до готовності на невеликому вогні.
Моркву і цибулю очистіть, помийте і наріжте довільно. Обсмажте до м'якості в соняшниковій олії. Додайте до курячої печінки.
Пропустіть через м'ясорубку смажену курячу печінку, морква і цибуля. Посоліть і поперчіть за смаком.
Листкове тісто розкачати в пласт товщиною 5-7 мм.
Викладіть начинку з курячої печінки, морква і цибуля тісто, трохи відступивши від краю.
Локшину відваріть в підсоленій воді або м'ясному бульйоні. Охолодіть і викладіть поруч з печінкою.
Загорніть краї тіста з трьох сторін, як показано на фото.
Поверніть рулетом тісто з начинкою.
Змастіть збитим яйцем. Злегка надріжте пиріг.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Ніжний, м'який і смачний пиріг "маина" готовий.