Мастика з медом і желатином
(покроковий рецепт з фото)
У більшості випадків для останнього штриха в святковій випічці потрібно гарне оформлення. І коли одного посипання і натертого шоколаду не вистачає, то в справу вступає мастика. Подивимося, як її приготувати.
Ще пару років тому я навіть не знала, що це таке, а тільки здогадувалася. Тепер же вмію робити різні види. Познайомлю з одним з них. Про те, як приготувати мастику з медом і желатином, розповіла для вас нижче. Насправді змушують інгредієнти просто, але ось потім вам знадобляться навички в оформленні.
- Цукрова пудра - 1 кілограм
- Мед світлий - 175 грам
- Желатин - 15 грам
- Вода - 45 мілілітрів
Желатин залийте водою. Залиште його набухати на 15 хвилин.
На водяну баню поставте мед з набряклим желатином. Грійте масу до розчинення кристалів.
У глибокий посуд просійте цукрову пудру. Додайте до неї мед. Заважайте масу до еластичності, близько 5 хвилин.
Потім замішайте мастику на столі, присипавши її пудрою. Скачайте в кулю і приберіть в пакет. Залиште його на 30 хвилин в холодильнику.
Готову мастику розігрійте в руках, а потім приступайте до прикраси торта!