Рецепт Мармелад з журавлини фото

Мармелад з журавлини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Журавлина
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , Новий рік
Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Приготувати мармелад з журавлини дуже просто. Це одне з тих страв, яке може послужити вам хорошим ліками, відомо, що мармелад допомагає суглобам, а журавлина підвищує імунітет!

Опис приготування:

Мармелад з журавлини я готую традиційно, без інших добавок, таких як оцет або прянощі. Я читала, що перший мармелад (правда, він був апельсиновим), так і з'явився - шматочки фруктів просто засипали цукром і залишили на сонці. Якщо у вашому регіоні сонце все ще спекотне, скористайтеся ним, і у вас вийде натуральний мармелад з журавлини у всіх сенсах цього слова! Якщо ж погода вже не підходить для засушіванія, скористайтеся духовкою! Особисто я, як би не хотіла, влітку все забуваю засушити мармелад по-справжньому! І тому завжди користуюся духовкою. Але до цього мармелад з журавлини ще потрібно зварити. І ось як це робиться:

1. Для початку журавлину необхідно перетворити в пюре. Помийте ягоди і опустіть їх в гарячу воду на 3-4 хвилини. А потім гарненько пам'ятаєте їх товкачем.

2. Вилийте журавлинне пюре в каструлю, засипте цукром. Варіть до консистенції мармеладу, періодично помішуючи.

3. У тих пропорціях, які рекомендую вам я, консистенція мармеладу настане, коли маса його стане не більше кілограма. Для цього можете скористатися вагами або ж визначити масу мармеладу на око. Якщо ви переварите, то мармелад перетворитися в звичайне варення.

4. Потім вилийте мармелад з журавлини в форму для випікання і поставте в духовку на годину. Мармелад необхідно не запекти, а засушити, тому обов'язково стежте за ним, протикати, пробуйте. Коли я робила свій перший мармелад з журавлини, я порізала його ножем ще в духовці, дуже вже боялася перетримати.

Для тих, хто зважився сушити мармелад з журавлини на сонці, - сушиться мармелад не менш трьох днів!

Бажаю вам успіху! І приємного апетиту.

  • Журавлина - 800-900 грам
  • Цукор - 500-600 грам
Мармелад з журавлини я готую традиційно, без інших добавок, таких як оцет або прянощі. Я читала, що перший мармелад (правда, він був апельсиновим), так і з'явився - шматочки фруктів просто засипали цукром і залишили на сонці. Якщо у вашому регіоні сонце все ще спекотне, скористайтеся ним, і у вас вийде натуральний мармелад з журавлини у всіх сенсах цього слова! Якщо ж погода вже не підходить для засушіванія, скористайтеся духовкою! Особисто я, як би не хотіла, влітку все забуваю засушити мармелад по-справжньому! І тому завжди користуюся духовкою. Але до цього мармелад з журавлини ще потрібно зварити. І ось як це робиться:

1. Для початку журавлину необхідно перетворити в пюре. Помийте ягоди і опустіть їх в гарячу воду на 3-4 хвилини. А потім гарненько пам'ятаєте їх товкачем.

2. Вилийте журавлинне пюре в каструлю, засипте цукром. Варіть до консистенції мармеладу, періодично помішуючи.

3. У тих пропорціях, які рекомендую вам я, консистенція мармеладу настане, коли маса його стане не більше кілограма. Для цього можете скористатися вагами або ж визначити масу мармеладу на око. Якщо ви переварите, то мармелад перетворитися в звичайне варення.

4. Потім вилийте мармелад з журавлини в форму для випікання і поставте в духовку на годину. Мармелад необхідно не запекти, а засушити, тому обов'язково стежте за ним, протикати, пробуйте. Коли я робила свій перший мармелад з журавлини, я порізала його ножем ще в духовці, дуже вже боялася перетримати.

Для тих, хто зважився сушити мармелад з журавлини на сонці, - сушиться мармелад не менш трьох днів!

Бажаю вам успіху! І приємного апетиту.

Схожі рецепти