Маринований перець з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Це швидкий спосіб маринування овочів, все готово вже на наступний день. Маринований перець з морквою можна додавати в салати або використовувати як самостійну закуску.
За бажанням в маринад можна додати гвоздику і лавровий лист. Для краси можна використовувати болгарський перець різного кольору. А детальніше, як приготувати маринований перець з морквою, я розповім нижче. Спробуйте, овочі виходять дуже смачними, соковитими і хрусткими!
- Морква - 1-2 штук
- Перець болгарський - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Цукор - 3/4 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець горошком - 3-5 штук
- Вода - 500 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
Підготуйте всі інгредієнти.
Моркву наріжте соломкою, цибуля і перець півкільцями. Часник роздушіть.
Закип'ятіть в каструлі воду, додайте перець горошком, сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Проваріть суміш пару хвилин.
Щільно набийте овочами банки, залийте маринадом і закрийте кришкою. Переверніть банку вниз кришкою і залиште на 8-12 годин.
Маринований перець з морквою готовий, смачного!