Рецепт Мариновані лисички з цибулею фото

Мариновані лисички з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гриби, Цибуля, Лісіцкі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

А ви знали що вживання лисичок сприяє поліпшенню зору, запобігає запалення очей, зменшує сухість слизових оболонок і шкіри? А тепер пропоную їх смачно замаринувати!

Хочу поділитися простим рецептом приготування маринованих лисичок з цибулею. Заготовлені цим способом, вони можуть зберігатися в холодильнику близько місяця. Лисички стануть відмінною закускою до страв з сиру, а також до картопляним і м'ясних страв. Удачі в приготуванні цієї смакоти!

  • Лісіцкі - 300 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - 1 Чайна ложка
мариновані лисички з цибулею - фото крок 1
Гриби промийте та висушіть, найбільші наріжте.
мариновані лисички з цибулею - фото крок 2
У каструлі кип'ятимо 2 літр води, додаємо 1 ç.l. Солі і лимонний сік, потім відварюємо в цій воді гриби, 5 хвилин після закипання. Гриби викладіть в баночки для маринування.
мариновані лисички з цибулею - фото крок 3
Закип'ятіть оцет з додаванням води (з 100 мл.Уксуса - 100 мл.Води)
мариновані лисички з цибулею - фото крок 4
У маринад додайте дрібно порізану цибулю і часник, лимонну м'якоть і прянощі (лавровий лист, перець горошком, koriandr).
мариновані лисички з цибулею - фото крок 5
Тепер додайте масло і сіль за смаком. Прокип'ятіть 5-6 хвилин.
мариновані лисички з цибулею - фото крок 6
Киплячим маринадом залийте гриби, баночки закрийте. Остудіть і зберігайте в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти