Мариновані кабачки
(покроковий рецепт з фото)
Простий і смачний варіант приготування кабачків. Не тільки смажені кабачки дуже смачні, але і сирі! Мені подобається влітку готувати такі салати-закуски з сирих овочів, наприклад - з кабачків.
Кабачки краще брати молоденькі, без насіння великих всередині. Шкірку зрізати у таких не потрібно, вона м'яка. Та й маринувати великі кабачки не раджу, вони не такі смачні виходять. Можна додати до маринаду часник. Хай щастить!
- Кабачок - 300 грам
- Кріп - 1 Чайна ложка (дрібно порізаного)
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Мед травневий - 1 Чайна ложка (рідкий)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Оцет яблучний - 0, 5-1 Ст. Ложки
- Koriandr - 0.25 чайних ложки
Підготуйте продукти. Кабачок вимийте і поріжте кубиками невеликого розміру, щоб швидше промаринуватися.
Візьміть глибоку тарілку, влийте туди оцет і мед, додайте дрібку солі, перемішайте добре, щоб мед розчинився. Потім влийте масло і спеції, знову перемішайте.
Масло не з'єднається з оцтом, але маринад повинен бути максимально однорідним.
Додайте кабачки в маринад, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин в холодильник, за рахунок маленьких шматочків кабачки швидко готуються. Приємного!