Рецепт Мариновані грузді з часником фото

Мариновані грузді з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Грузді
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 50 хв.

Цей класичний рецепт маринованих груздів з часником відомий давно, він простий і практичний, напевно через це і знайшов таку популярність ще серед наших мам і бабусь. Пробуємо приготувати?

Опис приготування:

Хочу сказати, що такий легкий спосіб, як приготувати мариновані грузді з часником, мені підказала подруга. До цього я гриби виключно солила, але ж маринувати набагато простіше! Та й грибочки будуть готові вже на наступний день! Та й смак зовсім інший! Так що обов'язково спробуйте і ви цей рецепт приготування маринованих груздів з часником!

P.S. Кількість інгредієнтів для маринаду вказано на 1 літр води.

  • Грузді - 1 кілограм
  • Часник - 6 зубчиків
  • Листя смородини - 1 щіпка
  • Листя вишні - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 1 щіпка
  • Перець горошком - 8 штук
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 2 чайних ложки
мариновані грузді з часником - фото крок 1
1. Гриби миємо, чистимо і нарізаємо.
мариновані грузді з часником - фото крок 2
2. Заливаємо водою і кип'ятимо. Знімаємо піну і воду виливаємо.
мариновані грузді з часником - фото крок 3
3. Окремо робимо маринад. У воду кладемо все спеції, сіль, цукор і оцет (тут був даний розрахунок на 1 літр води). Коли закипить - додамо гриби і варимо ще 15 хвилин.
мариновані грузді з часником - фото крок 4
4. Часник подрібнюємо і засипаємо на дно підготовлених банок. Також викладаємо листя смородини і вишні. Закладаємо гриби і заливаємо маринадом.
мариновані грузді з часником - фото крок 5
5. Закочує стерильними кришками. Готово!

Схожі рецепти