Мариновані грузді з часником
(покроковий рецепт з фото)
Цей класичний рецепт маринованих груздів з часником відомий давно, він простий і практичний, напевно через це і знайшов таку популярність ще серед наших мам і бабусь. Пробуємо приготувати?
Хочу сказати, що такий легкий спосіб, як приготувати мариновані грузді з часником, мені підказала подруга. До цього я гриби виключно солила, але ж маринувати набагато простіше! Та й грибочки будуть готові вже на наступний день! Та й смак зовсім інший! Так що обов'язково спробуйте і ви цей рецепт приготування маринованих груздів з часником!
P.S. Кількість інгредієнтів для маринаду вказано на 1 літр води.
- Грузді - 1 кілограм
- Часник - 6 зубчиків
- Листя смородини - 1 щіпка
- Листя вишні - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1 щіпка
- Перець горошком - 8 штук
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2 чайних ложки
1. Гриби миємо, чистимо і нарізаємо.
2. Заливаємо водою і кип'ятимо. Знімаємо піну і воду виливаємо.
3. Окремо робимо маринад. У воду кладемо все спеції, сіль, цукор і оцет (тут був даний розрахунок на 1 літр води). Коли закипить - додамо гриби і варимо ще 15 хвилин.
4. Часник подрібнюємо і засипаємо на дно підготовлених банок. Також викладаємо листя смородини і вишні. Закладаємо гриби і заливаємо маринадом.
5. Закочує стерильними кришками. Готово!