Маринована корюшка
(покроковий рецепт з фото)
Маринована корюшка - чудова легка закуска, яка відмінно підійде для фуршету, легкого перекусу або просто ласощі, коли хочеться чогось солоненького. Маринується корюшка протягом доби.
Мариновану корюшку ви приготуєте за добу. Подавати її рекомендую на білому хлібі, змащеному олією, зі свіжої редискою і зеленню. Насолоджуйтесь!
- Корюшка - 150-200 грам
- Лимон - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 1 Чайна ложка (чи менше)
- Масло оливкове - 4-5 Ст. Ложок
- Кріп подрібнений - 1, 5 Ст. Ложки
- Цибуля цибуля-шалот - 2 штуки (пір'ячко)
- Чилі порошок - - За смаком
- Сік лимона - 3-4 Ст. Ложок
1. Koryushku чистий, відріжте голову, попатраєте і промийте.
2. Викладіть рибу внутрішнім шаром вгору на широке блюдо. Часник наріжте кружальцями. Посипте сіллю, викладіть нарізаний часник, збризніть соком лимона. Залиште рибу на годину при кімнатній температурі маринуватися.
3. Через годину злийте лимонний сік, очистіть корюшку від часнику і знову покладіть в тарілку. Подрібніть промиту петрушку і цибулю. Рибу полийте оливковою олією, засипте зеленню. Оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 24 годину.
4. По закінченню доби маринована корюшка буде готова. Смачного!