Маринована кольорова капуста з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Розрахунок продуктів і спецій на літрову баночку. Капуста виходить хрустка, з приємний рожевий колір. Це відмінна закуска до зимового столу.
Складіть розібрану на суцвіття капусту і буряк в банки. Додайте спеції, залийте окропом, простерилизуйте баночки. Готово!
- Кольорова капуста - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Коріандр або перець горошком - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
Підготуємо продукти і спеції. Капусту потрібно вимити, буряк - очистити від шкірки.
Розберіть капусту на суцвіття і ошпарьтеокропом. Злийте воду, потім відразу занурте в крижану.
Поріжте соломкою буряк. Можна скористатися квадратної теркою (великої).
На дно стерильної банки кладемо трохи буряків, далі - кольорову капусту, лавровий листочок. Заповнюємо баночку доверху.
Останній шар - буряк.
Додаємо в банку цукор, сіль, оцет, і заливаємо все окропом. Прикриваємо кришкою і стерилізуємо кожну баночку по 5 хвилин. Потім закочує і перевертаємо догори дном до охолодження.