Рецепт Маринована кольорова капуста з буряком фото

Маринована кольорова капуста з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Буряк , Овочі , Капуста , Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація , Маринування
Кількість порцій: 1
Час приготування: 25 хв.

Розрахунок продуктів і спецій на літрову баночку. Капуста виходить хрустка, з приємний рожевий колір. Це відмінна закуска до зимового столу.

Опис приготування:

Складіть розібрану на суцвіття капусту і буряк в банки. Додайте спеції, залийте окропом, простерилизуйте баночки. Готово!

  • Кольорова капуста - 1 штука
  • Буряк - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Коріандр або перець горошком - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
маринована кольорова капуста з буряком - фото крок 1
Підготуємо продукти і спеції. Капусту потрібно вимити, буряк - очистити від шкірки.
маринована кольорова капуста з буряком - фото крок 2
Розберіть капусту на суцвіття і ошпарьтеокропом. Злийте воду, потім відразу занурте в крижану.
маринована кольорова капуста з буряком - фото крок 3
Поріжте соломкою буряк. Можна скористатися квадратної теркою (великої).
маринована кольорова капуста з буряком - фото крок 4
На дно стерильної банки кладемо трохи буряків, далі - кольорову капусту, лавровий листочок. Заповнюємо баночку доверху.
маринована кольорова капуста з буряком - фото крок 5
Останній шар - буряк.
маринована кольорова капуста з буряком - фото крок 6
Додаємо в банку цукор, сіль, оцет, і заливаємо все окропом. Прикриваємо кришкою і стерилізуємо кожну баночку по 5 хвилин. Потім закочує і перевертаємо догори дном до охолодження.

Схожі рецепти