Маринад з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Маринад з буряка - універсальний продукт. Його можна подавати окремо або використовувати в якості заправки для борщів, супів, салатів. Вносимо різноманітність в повсякденне меню!
Щоб зрозуміти, як приготувати маринад з буряка, не потрібно бути Архімедом - все дуже просто і доступно. Чи впорається навіть дитина або зовсім недосвідчена господиня, ну а кулінаркою «зі стажем» цей рецепт взагалі здасться елементарним. Однак не будемо витрачати час - краще приготуємо маринад з буряка!
- Буряк - 1 кілограм
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Оцет 3% - 1, 5 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Запашний перець горошком - 4-5 штук
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Гвоздика - 4-5 штук
- Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
Буряк гарненько моєму і відварюємо до готовності.
Очищаємо від шкірки.
Ріжемо скибочками, пелюстками, соломкою - як вам здається «смачніше»; ).
Розкладаємо буряк в стерилізовані банки (в кожну попередньо кидаємо по лавровому листку, парі штук гвоздики й запашного перцю).
Змішуємо воду, оцет, сіль, цукор і інші спеції. Доводимо до кипіння, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Майже киплячим маринадом заливаємо буряк і закриваємо поліетиленовими кришками. Можна, можливо, звичайно, і закатати металевими, але практика показує, що маринад з буряка довго не затримується, так навіщо створювати собі зайві складності? ;)
Банки з готовим маринадом прибираємо в холодильник, щоб незабаром дістати і використовувати за призначенням; )