Рецепт Маринад з буряка фото

Маринад з буряка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Соуси, Маринування, Маринади

Маринад з буряка - універсальний продукт. Його можна подавати окремо або використовувати в якості заправки для борщів, супів, салатів. Вносимо різноманітність в повсякденне меню!

Щоб зрозуміти, як приготувати маринад з буряка, не потрібно бути Архімедом - все дуже просто і доступно. Чи впорається навіть дитина або зовсім недосвідчена господиня, ну а кулінаркою «зі стажем» цей рецепт взагалі здасться елементарним. Однак не будемо витрачати час - краще приготуємо маринад з буряка!

  • Буряк - 1 кілограм
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Оцет 3% - 1, 5 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Запашний перець горошком - 4-5 штук
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Гвоздика - 4-5 штук
  • Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
маринад з буряка - фото крок 1
Буряк гарненько моєму і відварюємо до готовності.
маринад з буряка - фото крок 2
Очищаємо від шкірки.
маринад з буряка - фото крок 3
Ріжемо скибочками, пелюстками, соломкою - як вам здається «смачніше»; ).
маринад з буряка - фото крок 4
Розкладаємо буряк в стерилізовані банки (в кожну попередньо кидаємо по лавровому листку, парі штук гвоздики й запашного перцю).
маринад з буряка - фото крок 5
Змішуємо воду, оцет, сіль, цукор і інші спеції. Доводимо до кипіння, перемішуємо і знімаємо з вогню.
маринад з буряка - фото крок 6
Майже киплячим маринадом заливаємо буряк і закриваємо поліетиленовими кришками. Можна, можливо, звичайно, і закатати металевими, але практика показує, що маринад з буряка довго не затримується, так навіщо створювати собі зайві складності? ;)
маринад з буряка - фото крок 7
Банки з готовим маринадом прибираємо в холодильник, щоб незабаром дістати і використовувати за призначенням; )

Схожі рецепти