Маринад для огірків
(покроковий рецепт з фото)
Маринад для огірків готується з оцтом або лимонною кислотою. Це основна відмінність маринованих від солоних огірків. Часто в маринад додають цукор і багато різних спецій, наприклад, насіння гірчиці.
Маринад для огірків дуже приємний, огірки виходять ніжними, з тонким смаком і ароматом. Такі огірки можна подавати на гарнір, також вони дуже гарні для салатів. Тільки не забувайте, що злити закачування обов'язково потрібно брати огірки відповідного сорту! Не всі огірки годяться для консервації. Успіхів і приємного апетиту!
- Часник - 2-4 зубчиків (на банку 1, 5 L )
- Гілка кропу - 2 штуки (на банку 1, 5 L)
- Лист смородини - 6-10 штук (на банку 1, 5 L)
- Перець горошком - 8 штук (на банку 1, 5 L)
- Гвоздика - 1-2 штук (на банку 1, 5 L)
- Оцет - 1 Ст. Ложка (на банку 1, 5 L)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (на банку 1, 5 L)
- Сіль - 1, 1 Ст. Ложки (на банку 1, 5 L)
- Огірки - За смаком
На дно банки покладіть кріп і листя смородини.
Додайте часник.
Щільно укладіть огірки, кінчики можна обрізати.
Зверху покладіть решту зелень, перець горошок і гвоздику. Залийте окропом.
Банки з огірками прикрийте кришкою і дайте охолонути до 40 градусів.
У каструлю насипати цукор і сіль.
У каструлю з цукром і сіллю злити воду з огірків, довести до кипіння і знову розлити по банках.
Перед закачуванням в кожну банку налити оцет і закатати банку.
Огірки прибрати на зберігання.