Манти з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Манти з зеленню - відмінне вегетаріанське блюдо. Краще його робити з гарбузом, це дуже смачно! Можна замість гарбуза використовувати цукіні і взагалі варіанти начинки обмежені тільки вашою фантазією.
Щоб приготувати манти потрібна спеціальна каструля - "мантишніца" . Насамперед налийте в неї воду і поставте нагріватися, а потім вже приступайте до ліплення мантів. Манти з зеленню можна робити не тільки з гарбузом, але і з м'ясом або м'ясом і гарбузом! Подавайте манти відразу, гарячими, зі сметаною або гострим соусом. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 500 грам (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Вода - 1 Склянка (тісто)
- Пучок шпинату - 1 штука (тісто)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (тісто)
- Гарбуз - 500 грам
- Цибуля - 150 грам
- Сіль - За смаком
Покладіть шпинат в стакан для збивання, додайте сіль, яйце і одну столову ложку води. Збийте блендером до однорідної маси.
Отриману суміш вилийте в миску, додайте борошно. Замішайте туге тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і дайте йому настоятися.
Цибуля і гарбуз наріжте кубиками, посипте сіллю.
З тіста зробіть рівні коржі.
На корж викладіть начинку і вершкове масло. З'єднайте кінці тіста.
Умочіть манти в рослинній олії і викладіть на решітку від мантишници. Варіть манти протягом 40 хвилин.
Смачного!