Манти з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Рецептів приготування цієї блюдо досить багато. Пропоную трохи відійти від звичних стандартів і приготувати манти з сиром. Соковиті, ніжні, припадуть до смаку всім.
Опис приготування:
Рецепт дуже вдалий. Манти виходять завдяки сиру дуже соковиті, з ніжним вершковим смаком. Відмінна альтернатива традиційним пельменів.
- Вода - 150 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 400 грам
- Фарш - 500 грам
- Сир - 250 грам
- Цибуля - 250 грам
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте воду, яйце і масло. Додайте 1 ç.l. Солі і все трохи збийте.
Частинами додайте борошно.
Замісити тісто. Муки може піти трохи менше, ніж зазначено в рецепті, готове тісто має бути пружне і еластичне. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і дайте полежати 20-30 хвилин.
Фарш перекладіть в глибоку миску.
Додайте тертий на крупній тертці сир.
Додайте сюди ж нарізаний дрібними кубиками цибулю, сіль і спеції за смаком.
Все добре перемішайте. Якщо фарш сухуватий, можна додати трохи крижаної води.
Відріжте від тіста невеликий шматочок, розкачайте його ковбаскою і наріжте шматочками. Кожен шматочок обваляйте потім з двох сторін у борошні.
Розкачайте нарізані шматочки в формі кола і викладіть по центру начинку.
Сформуйте манти будь-яким зручним способом.
Решітку пароварки змастіть рослинною олією і викладіть в один ряд манти. Готуйте манти на пару близько 45 хвилин.
Манти з сиром готові. Смачного!