Рецепт Манти в скороварці фото

Манти в скороварці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто, Борошно, М'ясо, Баранина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви, Пельмені

Хочу вам запропонувати рецепт приготування мант в скороварці. Всю технологію ми збережемо в класичному вигляді, але скорововарка допоможе зробити їх, по перше, швидше, а по-друге, - смачніше і корисніше!

Впевнена, навіть ті, хто при звичайних умовах не намагається занадто багато часу проводити на кухні, повинні спробувати зробити такі манти в скороварці в домашніх умовах! Адже це не так вже й складно, як може здатися, у мене на все-про все пішло всього лише 40 хвилин! Та й тісто виходить туге і пластичне - вам не складе труднощів зліпити манти! А тепер - сам простий рецепт мант в скороварці!

  • Баранина - 1 кілограм
  • Цибуля - 2 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 2 склянки
  • Молоко - 0.5 склянки
  • Вода - 0.5 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам (або стільки ж сала)
  • Спеції - За смаком
манти в скороварці - фото крок 1
1. Займемося фаршем. На м'ясорубці подрібнити м'ясо і цибулю. Солимо і перчимо до смаку. За бажанням можна додати традиційну для цього рецепта зиру.
манти в скороварці - фото крок 2
2. Тепер - тісто. Змішаємо молоко і воду, яйце, сіль і борошно. Тісто має вийде досить тугим, щоб манти не розвалилися в процесі приготування. Ділимо тісто на парну кількість шматочків.
манти в скороварці - фото крок 3
3. Розкачуємо кожен шматочок тіста, щоб вийшла коржик. Якщо шматочки великі - ділимо їх ще раз навпіл. Викладаємо начинку з фаршу, викладаємо шматочок масла або сала, і защипуємо краю.
манти в скороварці - фото крок 4
4. Таким же чином ліпимо і інші манти. Занурюємо кожен мант в рослинне масло, і викладаємо в скороварку. Варимо півгодини.
манти в скороварці - фото крок 5
5. Готово! Смачного!

Схожі рецепти