Манти в скороварці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам запропонувати рецепт приготування мант в скороварці. Всю технологію ми збережемо в класичному вигляді, але скорововарка допоможе зробити їх, по перше, швидше, а по-друге, - смачніше і корисніше!
Впевнена, навіть ті, хто при звичайних умовах не намагається занадто багато часу проводити на кухні, повинні спробувати зробити такі манти в скороварці в домашніх умовах! Адже це не так вже й складно, як може здатися, у мене на все-про все пішло всього лише 40 хвилин! Та й тісто виходить туге і пластичне - вам не складе труднощів зліпити манти! А тепер - сам простий рецепт мант в скороварці!
- Баранина - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 склянки
- Молоко - 0.5 склянки
- Вода - 0.5 склянки
- Вершкове масло - 50 грам (або стільки ж сала)
- Спеції - За смаком
1. Займемося фаршем. На м'ясорубці подрібнити м'ясо і цибулю. Солимо і перчимо до смаку. За бажанням можна додати традиційну для цього рецепта зиру.
2. Тепер - тісто. Змішаємо молоко і воду, яйце, сіль і борошно. Тісто має вийде досить тугим, щоб манти не розвалилися в процесі приготування. Ділимо тісто на парну кількість шматочків.
3. Розкачуємо кожен шматочок тіста, щоб вийшла коржик. Якщо шматочки великі - ділимо їх ще раз навпіл. Викладаємо начинку з фаршу, викладаємо шматочок масла або сала, і защипуємо краю.
4. Таким же чином ліпимо і інші манти. Занурюємо кожен мант в рослинне масло, і викладаємо в скороварку. Варимо півгодини.
5. Готово! Смачного!