Маннік з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Манник - бюджетний і дуже смачний кекс на основі манної крупи. Рецептів дуже багато, я пропоную сьогодні приготувати маннік з родзинками на кефірі.
Ароматний, ніжний і неймовірно смачний маннік, який готується буквально протягом години. Випічка проста і буде під силу будь-якому починаючому кулінарові. Ізюм за бажанням можна замінити або доповнити будь-якими сухофруктами, ягодами, фруктами, горіхами і навіть маком. Таке ласощі прикрасить будь-яке сімейне чаювання і навіть підійде для зустрічі несподіваних гостей!
- Крупа манна - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 70 грам (можна маргарин)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Ізюм - 100 грам (за смаком)
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйця збийте з цукром до появи білої піни.
Додайте кефір.
Насипте манку і все перемішайте. Залиште на 20 хвилин.
Тим часом родзинки промийте і залийте окропом на 10 хвилин. Ізюм за бажанням можна замінити на будь-які сухофрукти, горіхи або ягоди.
Потім родзинки обсушити паперовим рушником. Покладіть в целофановий пакет, кропити 1 ст.Л. Муки і струсіть кілька разів, щоб мука повністю покрила собою весь родзинки.
Далі додайте до набряклої манки рослинне і розтоплене і злегка охолоджене вершкове масло.
Насипте борошно і соду.
Перемішайте все до однорідного стану і додайте обвалені в борошні родзинки.
Форму для випічки змастіть маслом. Дно і боки обсипте манкою і вилийте тісто. Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
Маннік з родзинками готовий. Дайте йому злегка охолонути, потім витягніть і подавайте до столу.
Смачного!