Маннік з кефіром
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно ніжний і м'який усередині маннік з кефіром можна легко приготувати до чаю для всієї родини! Показую і розповідаю, як приготувати маннік з кефіром, а ви дивіться і записуйте!
Маннік - одне з найпростіших блюд, яке можна готувати до чаю хоч кожен день! Щоб приготувати маннік з кефіром, вам знадобиться будь-який кефір (я беру середньої жирності), Манька, цукор і яйця. Якщо хочете зробити маннік оригінальніше, додайте розпушувач з шафраном. Тоді тісто придбає приємний жовтий колір. До речі, ще в готове тісто можна додати мак або горішки.
- Кефір - 1 Склянка
- Манна крупа - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Какао - 2 Ст. Ложки
Змішайте кефір з манкою.
Дайте манки разбухнуть.
Яйця збийте цукром, додайте до них сіль і розпушувач. Порада: якщо хочете отримати гарний жовтий колір тесту, додавайте розпушувач з шафраном.
Але звичайний розпушувач теж підійде.
Все добре перемішайте.
Все добре перемішайте.
Можна віночком або вилкою, щоб не було грудочок.
Потім додайте яєчну суміш до манної.
Добре перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Форму для випічки застеліть пергаментом або змастіть вершковим маслом і присипте манкою.
Викладіть у форму тісто.
Викладіть у форму тісто.
Випікайте 40 хвилин до готовності. Готовність можете перевірити зубочисткою.
Готовому манника з кефіром дайте охолонути, потім дістаньте його з форми.
Перед подачею можете присипати какао.
У розрізі особливо помітний приємний жовтий колір тесту.
Смачного!
Перед подачею можете присипати какао.
У розрізі особливо помітний приємний жовтий колір тесту.
Смачного!