Рецепт Маннік з апельсином і горіхами фото

Маннік з апельсином і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Крупи , Апельсин , Манька
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Манник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пироги на основі манної крупи - це завжди просто, ситно і смачно. Я ж пропоную зробити його ще більш апетитним, ароматним і оригінальним. Тільки погляньте на цей рецепт, він чудовий!

Опис приготування:

Зараз розповім, як приготувати маннік з апельсином і горіхами. Від цього пирога напевно будуть в захваті і дорослі, та діти. Завдяки цитрусовим він виходить не тільки ароматним і соковитим, але і яскравим. В даному випадку використовуються мигдальні пластівці, але ви можете додати фісташки або волоські горіхи, наприклад.

  • Апельсин - 2 штуки
  • Цукор - 200 грам
  • Яйце - 5 штук
  • Манна крупа - 100 грам
  • Горіхи - 100 грам
  • Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
1
Насамперед займемося апельсинами. Вимийте їх як слід і подрібніть разом з шкіркою, видаливши тільки насіння. Викладіть в невеликий сотейник, додайте пару ложок води і поставте на вогонь. На повільному вогні млоїте близько півгодини. Після зніміть і остудіть.
2
Подрібніть апельсини в блендері до стану пюре.
3
Духовку розігрійте до 180 градусів. Жароміцних форму застеліть пергаментом.
4
Акуратно відокремте білки від жовтків, збийте їх разом з половиною цукру до щільних піків.
5
Окремо збийте жовтки з цукром, що залишився.
6
Додайте апельсини, горіхи, манну крупу і ванільний екстракт. Перемішайте все до однорідності.
7
Викладіть білки і акуратно перемішайте, щоб тісто залишалося повітряним.
8
Перекладіть у форму і відправте в духовку. Запікайте до рум'яності близько 45 хвилин. Якщо пиріг зверху схопився, а всередині ще мокрий, накрийте форму фольгою.

Схожі рецепти