Маннік на кефірі з апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Простий в приготуванні і смачний пиріг. У рецепті використовується весь апельсин повністю, тому випічка виходить з насиченим і яскравим апельсиновим смаком і ароматом.
Тісто з манкою вдається завжди. Випічка виходить надзвичайно повітряна і пишна. Соковитий апельсин робить маннік вологим, пиріг не кришиться і виходить дуже смачним і ароматним. Якщо вирішите приготувати маннік з апельсином на кефірі для дорослих, то спробуйте просочити пиріг прозорим апельсиновим лікером і подати зі збитими вершками, вийде дуже вишукано!
- Крупа манна - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Апельсин - 1 штука
Підготуйте всі інгредієнти.
Манку залийте кефіром і залиште на 30 хвилин для набухання.
Окремо збийте яйця з цукром.
В набряклу манку влийте яєчну суміш і все акуратно перемішайте.
Додайте борошно і соду.
Цедру апельсина натріть на дрібній тертці, м'якоть нарізати невеликими шматочками. Додайте цедру і м'якоть до манки.
Все перемішайте і вилийте тісто в форму для запікання. Готуйте в духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин.
Маннік на кефірі з апельсином готовий.
Остиглий пиріг прикрасьте на свій розсуд.
Смачного!