Малиновий лікер
(покроковий рецепт з фото)
У сезон збору малини обов'язково побалуйте себе барвистим малиновим лікером. Він готується буквально за 10-15 хвилин, але при цьому виходить ароматним і смачним, ідеальним для прекрасних дам!
Малиновий лікер можна зберігати в прохолодному місці аж до весни, якщо він залишиться! Згодом він перетвориться в томну і тягучу наливку. Головне - пробуйте після приготування напій на смак, щоб відрегулювати смак цукру.
- Малина - 450 грам
- Горілка - 400 мілілітрів
- Цукор - 120 грам
- Сік лимонний - 2 чайних ложки

Підготуйте зазначені інгредієнти.

Ягоди малини ретельно промийте в воді, потім викладіть в чашу подрібнювача або блендера.

Подрібніть протягом 2-3 хвилин, перетворюючи в ароматне пюре. Цього часу цілком вистачить для того, щоб пюрировать ягоди, не подрібнюючи кісточок.

Малинову масу перемістіть в літрову банку або іншу ємність з щільно закривається кришкою.

Влийте в ємність лимонний сік, всипте цукровий пісок і влийте горілку. Пам'ятайте про те, що алкоголь повинен бути хорошої якості, інакше він зіпсує собою весь смак напою! Цукор додається до смаку, ніж його більше, тим солодше буде смак лікеру.

Закрийте банку кришкою і ретельно потрусіть її приблизно 4-5 хвилин, боїтеся доти, поки цукор повністю не розчиниться. У такому вигляді помістіть ємність в холодильник і охолодіть близько 1-2 годин. За бажанням можна просто помістити ємність в темне, прохолодне місце і витримувати будь-яку кількість часу. Згодом малина випаде в осад, а лікер буде ставати більш прозорим і барвистим.

Розлийте охолоджений напій з малини в чарки і подавайте до столу з сиром, солодощами, горіхами і медом.