Макові панкейкі
(покроковий рецепт з фото)
Я обожнюю випічку з маком. З ним все виходить неймовірно смачним Для різноманітності пропоную спекти НЕ пиріг і не торт, а ніжні, апетитні і нескладні панкейкі. Цікаво? запам'ятовуйте рецепт!
На мій погляд, панкейкі - це щось середнє між нашими млинцями і оладками Виходить дійсно дуже здорово і дуже оригінально. Я покажу вам, як приготувати макові панкейкі з пікантною цитрусової ноткою. Подавати до столу їх найкраще гарячими, доповнивши за бажанням сиропом, медом або згущеним молоком, сметаною або варенням. Варіантом багато, але навіть без добавок панкейкі приголомшливо смачні. Всім рекомендую на замітку!
- Борошно - 2 склянки
- Кефір - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Цукор - 4 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Мак - 4 Ст. Ложки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. У глибоку миску просійте борошно, розпушувач, сіль, додайте цукор.
2. Окремо збийте рідкі інгредієнти: яйця, кефір, ванільний екстракт, сік лимона, розтоплене вершкове масло.
3. Влийте рідкі інгредієнти в сухі і збийте.
4. Додайте мак.
5. Дві ложки цукру розітріть з цедрою до однорідності. Зручно це робити руками.
6. Додайте в тісто і ще раз як слід перемішайте.