Makovaя кіс
(покроковий рецепт з фото)
Ох, як же смачно пахне свіжа плетеночка! А з маковою начинкою вона дуже ошатно виглядає. Крім маку в моїй начинці є родзинки, журавлина. Давайте я розповім, як приготувати "макову плетінку"? !
Зробити тісто для макової плетінці дуже легко, головне добре розчинити дріжджі і збити яйця. Якщо дріжджі свіжі, то випічка буде відмінно рости. Окремо хочу зупинитися на макової начинки. У мене вона готова з родзинками і журавлиною. Можна приготувати таку начинку самостійно або купити вже готову в магазині. Є чисто макові, є з додаванням різних сухофруктів. Я готую сама: мак варю в молоці 2 хвилини, потім відціджую, розмелюю м'ясорубка. Додаю цукор і крохмаль з борошном, все на око. Начинка виходить солодкою і смачною, не розтікається в випічці і не сиплеться.
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Молоко - 110 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Цукор - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Вершкове масло - 20 грам
- Макова начинка (готова) - 300 грам
1. Підготуйте продукти, приступимо!
2. У тепле молоко покладіть чайну ложку цукру і свіжі дріжджі, рішення. Залиште в теплі на 10 хвилин, щоб утворилася "шапочка" .
3. В цей час міксером збийте яйце з жовтками до утворення пишної піни, всипте цукор і знову збийте.
4. Просійте борошно, зробіть поглиблення. Туди влийте молоко з дріжджами, збиті яйця, розтоплене вершкове масло.
5. Замісити тісто. Воно повинно вийти м'яким і пластичним, не крутим! муки 350 г досить. Змастіть миску вершковим маслом або рослинним без запаху і накрийте тісто серветкою. Залиште в теплі на 2 годину.
6. Через дві години осадіть тісто руками. Розкачайте тонко на столі. Розподіліть макову начинку тонким шаром.
7. Скрутіть тісто щільно в рулет.
8. Відступите від краю 5 см, розріжте рулет на дві частини вздовж. Виверніть вгору начинкою і заплетене. З'єднайте в кільце краю. Залиште в теплі на 10-15 хвилин. Увімкніть і прогрійте духовку до 180 градусів.
9. Випікайте плетінку приблизно 30 хвилин до красивої рум'яної скоринки.
10. Остудіть булочку на решітці і подайте, особливо смачно з молоком і медом. Приємного!