Рецепт Makovaя кіс фото

Makovaя кіс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Мак
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ох, як же смачно пахне свіжа плетеночка! А з маковою начинкою вона дуже ошатно виглядає. Крім маку в моїй начинці є родзинки, журавлина. Давайте я розповім, як приготувати"Макову плетінку" ?!

Опис приготування:

Зробити тісто для макової плетінці дуже легко, головне добре розчинити дріжджі і збити яйця. Якщо дріжджі свіжі, то випічка буде відмінно рости. Окремо хочу зупинитися на макової начинки. У мене вона готова з родзинками і журавлиною. Можна приготувати таку начинку самостійно або купити вже готову в магазині. Є чисто макові, є з додаванням різних сухофруктів. Я готую сама: мак варю в молоці 2 хвилини, потім відціджую, розмелюю м'ясорубка. Додаю цукор і крохмаль з борошном, все на око. Начинка виходить солодкою і смачною, не розтікається в випічці і не сиплеться.

  • Борошно пшеничне - 350 грам
  • Молоко - 110 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Яєчний жовток - 2 штуки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Макова начинка (готова) - 300 грам
Makovaя кіс - фото крок 1
1. Підготуйте продукти, приступимо!
Makovaя кіс - фото крок 2
2. У тепле молоко покладіть чайну ложку цукру і свіжі дріжджі, рішення. Залиште в теплі на 10 хвилин, щоб утворилася"шапочка" .
Makovaя кіс - фото крок 3
3. В цей час міксером збийте яйце з жовтками до утворення пишної піни, всипте цукор і знову збийте.
Makovaя кіс - фото крок 4
4. Просійте борошно, зробіть поглиблення. Туди влийте молоко з дріжджами, збиті яйця, розтоплене вершкове масло.
Makovaя кіс - фото крок 5
5. Замісити тісто. Воно повинно вийти м'яким і пластичним, не крутим! муки 350 г досить. Змастіть миску вершковим маслом або рослинним без запаху і накрийте тісто серветкою. Залиште в теплі на 2 годину.
Makovaя кіс - фото крок 6
6. Через дві години осадіть тісто руками. Розкачайте тонко на столі. Розподіліть макову начинку тонким шаром.
Makovaя кіс - фото крок 7
7. Скрутіть тісто щільно в рулет.
Makovaя кіс - фото крок 8
8. Відступите від краю 5 см, розріжте рулет на дві частини вздовж. Виверніть вгору начинкою і заплетене. З'єднайте в кільце краю. Залиште в теплі на 10-15 хвилин. Увімкніть і прогрійте духовку до 180 градусів.
Makovaя кіс - фото крок 9
9. Випікайте плетінку приблизно 30 хвилин до красивої рум'яної скоринки.
Makovaя кіс - фото крок 10
10. Остудіть булочку на решітці і подайте, особливо смачно з молоком і медом. Приємного!

Схожі рецепти