Мафіни з маком
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати маффіни з маком зовсім нескладно. Ці маленькі пухнасті кексики наповнені маком і политі апельсинової глазур'ю принесуть вам задоволення в осінній або зиязикай день з чашкою кави.
Маффінів з маком з мого рецепту виходить дві штуки, але вони великі. Якщо вам потрібно зробити більше кексиков - збільшуйте пропорцію. У мене маффіни з маком випікаються в чашках для кави. Але це спеціальні чашки, а ви можете скористатися формочками для випічки. Принадність маффинов полягає в тому, що мак розподілений по всьому тесту, а апельсинова глазур приємно холодить.
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 100 грам
- Яйце - 2 грами
- Ванільний цукор - 2 Ст. Ложки
- Мак - 3 чайних ложки
- Йогурт - 1 Ст. Ложка
- Порошок для випічки - 1 Чайна ложка
- Цедра апельсина - 12 штук
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки (глазур)
- Апельсиновий сік - 2 Ст. Ложки
Масло і цукор покласти в миску.
Розтерти масло з цукром.
Додати яйця, розмішати.
Додати борошно.
Потерти цедру лимона.
Додати мак, йогурт, розпушувач і перемішати.
Наповнити чашку тестом на 34 висоти.
Випікати при 180 градусах 20-25 хвилин.
З цукру і соку зробити глазур, полити маффин і подати з кавою. Смачного!