Рецепт Мафіни з кабачків фото

Мафіни з кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Овочі , Яйця , Вівсянка , Крупи , Кабачок
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт , Полудень , Від 3 років
Випічка , Маффіни
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Дуже прості, але корисні маффіни з кабачків припадуть до смаку любителям здорового харчування. Спробуйте самі приготувати ці смачні кабачкові маффіни з вівсянкою! дивимося рецепт.

Опис приготування:

Для приготування мафінів з кабачків мені знадобився один невеликий кабачок. Після того, як я його натерла, як раз вийшло 300 граммов тертого кабачка. Банан я додала для більшої насолоди й прикраси, якщо його під рукою немає, можете замінити чимось іншим: горіхами, ягодами і тому подібним. Дивимося далі рецепт.

  • Вівсянка - 1 Склянка
  • Муки - 200 грам
  • Розпушувач - 10 грам
  • Сода - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 100 грам
  • Обкладинка - 0, 5 Ст. Ложки
  • Кабачки - 300 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
  • Сік лимона - За смаком
  • Банан - 1 штука
мафіни з кабачків - фото крок 1
Духова шафа розігрійте до 200 градусів. Кабачки натріть на дрібній тертці, посоліть добре і відставити на час, поки будете готувати тісто. Робимо ми це для того, щоб пішла зайва волога з кабачків.
мафіни з кабачків - фото крок 2
Вівсяні пластівці підігрійте на сковороді. Готуємо тісто: просійте борошно разом з розпушувачем, корицею і сіллю, додайте вівсяні пластівці, цукор - отримуємо"суху" суміш.
мафіни з кабачків - фото крок 3
У другій мисці змішуємо: кефір, яйця, соду, гаситься лимонним соком, олія.
мафіни з кабачків - фото крок 4
З'єднуємо нашу"мокру" суміш з сухої, добре перемішуємо. Повертаємося до нашої основі маффинов - кабачкам. Віджимаємо добре, даємо стекти зайвому соку. Потім додаємо до тесту, перемішуємо.
мафіни з кабачків - фото крок 5
Викладаємо в підготовлені форми для випічки маффінів. Якщо форми не силіконові, змастіть їх маслом, або використовуйте паперові Раменкі. Викладаємо наше тісто на 2/3 форми. Для зручності використовуйте ложку для морозива.
мафіни з кабачків - фото крок 6
Банан потрібно нарізати на дольки, окропивши лимонним соком. Укладаємо віялом на майбутні маффіни. Посипте корицею і цукром.
мафіни з кабачків - фото крок 7
Випікайте мафіни до золотистої скоринки близько 20-25 хвилин. Дістаньте з духовки, дайте охолонути хвилин 5-10, потім вийміть з форми.
мафіни з кабачків - фото крок 8
Готові маффіни з кабачків перед подачею посипте цукровою пудрою.
Смачного!

Схожі рецепти