Мафіни з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Дуже прості, але корисні маффіни з кабачків припадуть до смаку любителям здорового харчування. Спробуйте самі приготувати ці смачні кабачкові маффіни з вівсянкою! дивимося рецепт.
Для приготування мафінів з кабачків мені знадобився один невеликий кабачок. Після того, як я його натерла, як раз вийшло 300 граммов тертого кабачка. Банан я додала для більшої насолоди й прикраси, якщо його під рукою немає, можете замінити чимось іншим: горіхами, ягодами і тому подібним. Дивимося далі рецепт.
- Вівсянка - 1 Склянка
- Муки - 200 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Сода - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 100 грам
- Обкладинка - 0, 5 Ст. Ложки
- Кабачки - 300 грам
- Яйця - 2 штуки
- Кефір - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Сік лимона - За смаком
- Банан - 1 штука
Духова шафа розігрійте до 200 градусів. Кабачки натріть на дрібній тертці, посоліть добре і відставити на час, поки будете готувати тісто. Робимо ми це для того, щоб пішла зайва волога з кабачків.
Вівсяні пластівці підігрійте на сковороді. Готуємо тісто: просійте борошно разом з розпушувачем, корицею і сіллю, додайте вівсяні пластівці, цукор - отримуємо "суху" суміш.
У другій мисці змішуємо: кефір, яйця, соду, гаситься лимонним соком, олія.
З'єднуємо нашу "мокру" суміш з сухої, добре перемішуємо. Повертаємося до нашої основі маффинов - кабачкам. Віджимаємо добре, даємо стекти зайвому соку. Потім додаємо до тесту, перемішуємо.
Викладаємо в підготовлені форми для випічки маффінів. Якщо форми не силіконові, змастіть їх маслом, або використовуйте паперові Раменкі. Викладаємо наше тісто на 2/3 форми. Для зручності використовуйте ложку для морозива.
Банан потрібно нарізати на дольки, окропивши лимонним соком. Укладаємо віялом на майбутні маффіни. Посипте корицею і цукром.
Випікайте мафіни до золотистої скоринки близько 20-25 хвилин. Дістаньте з духовки, дайте охолонути хвилин 5-10, потім вийміть з форми.
Готові маффіни з кабачків перед подачею посипте цукровою пудрою.
Смачного!
Смачного!