М'ятно-гірчичний соус
(покроковий рецепт з фото)
М'ятно-гірчичний соус - простий в приготуванні американський соус, який відмінно підходить до м'ясних страв. Соус виходить одночасно і гострим, і свіжим - дуже незвичайне поєднання. Спробуйте!
У Сполучених Штатах дуже популярний м'ятно-гірчичний соус - соус з дещо нестандартним і вельми оригінальним смаком. Я кілька разів пробувала готувати цей соус - виходить вельми цікаво, соус поєднує в собі нотки м'ятної свіжості і гірчичною гостроти. А ще соус готується всього 10 хвилин, що теж є його безперечною перевагою.
- Гірчиця дижонская - 10 чайних ложок
- Мед - 100 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- М'ята свіжа - 10 грам
- Хрін - 50 грам
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
Виливаємо в мисочку нашу гірчицю.
Додамо в чашку вимиті і дрібно нарубані листя м'яти.
Потім додаємо мед.
Потім - хрін.
Солимо, перчим.
Гарненько перемішуємо вінчиком або виделкою.
Можна подавати відразу ж, а можна закрутити в баночку і зберігати деякий час в холодильнику. Готово!