М'ясо, запечене з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Соковите і апетитне м'ясо, запечене з грибами в домашніх умовах, - чудова ідея для гарячого блюда на обід або вечерю, яке можна подавати з салатом, улюбленим гарніром або соусом до смаку.
При приготуванні м'яса, запеченого з грибами, краще використовувати відбивні на невеликій кісточці, що подзвонить краще зберегти форму. Також можна цей рецепт використовувати для великого шматочка м'яса, загорнувши начинку рулетом, наприклад. Такі порційні відбивні - відмінний варіант для святкового столу.
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Гриби - 200 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 1-3 зубчиків
- Свинина - 4 штуки
- Сир - 4 скибочки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Бульйон - 50 мілілітрів
- Біле вино - 50 мілілітрів (по бажанню)
1. Грибочки вимити, відкинути на друшляк і нарізати тонкими скибочками.
2. На сковороду з невеликою кількістю масла відправити гриби і обсмажити 3-5 хвилини. Тим часом очистити цибулю і нарізати дрібними кубиками. Додати на сковороду.
3. Часник очистити і нарізати кубиками. Додати до грибів, як слід перемішати і смажити ще пару хвилин. Якщо смак часнику вам не подобається, тоді в рецепт приготування м'яса, запеченого з грибами можна використовувати часниковий порошок тільки для аромату.
4. Посолити і поперчити за смаком. Можна додати трохи сушеної зелені за смаком. Коли гриби готові, сковороду можна зняти з вогню.
5. Тепер можна приступати до м'яса. Свинину вимити, обсушити і зробити глибокий надріз, щоб утворився кишеню.
6. В отримане отвір викласти трохи начинки і шматочок сиру по смаку.
7. Закріпити за допомогою зубочисток, щоб гриби не випали в процесі приготування.
8. Свинину потрібно посолити і поперчити з двох сторін. Можна використовувати різні спеції, щоб м'ясо, запечене з грибами в домашніх умовах було більш ароматним і пікантним.
9. На сковороду налити трохи олії і відправити туди відбивні.
10. Обсмажити з двох сторін на сильному вогні до утворення скоринки. Потім влити на сковороду трохи бульйону і сухого вина.
11. Загасити хвилин 5-7 і можна відправити м'ясо в духовку. Запікати до готовності при середній температурі. Ось такий простий рецепт м'яса, запеченого з грибами - дивно соковитого, ніжного і ароматного. Ця страва обов'язково варто спробувати будинку.