М'ясо в духовці з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.
М'ясо в духовці з підливою - це в першу чергу ситне і смачне блюдо. Вершкова підлива додає м'ясу дуже ніжний, незвичайний смак, тому це блюдо, від якої важко відязикатися!
Опис приготування:
Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом приготування м'яса в духовці з підливою. Готувати ми з вами будемо свинину. Приготована за цим рецептом свинина виходить дуже м'якою і ніжною за рахунок того, що досить довго гаситься в вершкової підливі. А гриби, додані в це блюдо, надають йому додатковий смак і аромат. Головне, що готування не енергозатратна і часу особливо багато не займає. Спробуйте!
- Свинина - 600 грам
- Печериці - 250 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Молоко - 125 мілілітрів
- Вода - 125 мілілітрів
- Вершки - 200 мілілітрів(10%)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Цукор - 1 щіпка
- Зелень - За смаком
М'ясо промиваємо та нарізаємо шматочками не товще 1 см. Кожен шматочок солимо і перчимо, обвалюють у борошні й обсмажуємо на змащеній маслом сковороді з кожного боку по 1 хвилині.
Поки обсмажується м'ясо, миємо й нарізаємо печериці.
На окремій сковороді обсмажуємо порубаний півкільцями цибулю з печерицями. Солимо і перчимо.
У форму для запікання викладаємо обсмажену свинину. Зверху посипаємо її обсмаженими грибами.
Грошові поразки: в каструлі потрібно розтопити 2 столові ложки вершкового масла, додайте 2 столові ложки борошна і розмішайте. Влийте воду, молоко і вершки, дайте закипіти і проваріть на середньому вогні 5-8 хвилин. Додайте сіль, перець, дрібку цукру і перемішайте.
В підливу нарізати зелень, і залити свинину з грибами. Відправляємо наше блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Готово!