Котлети з фаршу в духовці з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Яловичі котлетки в соковитому соусі - страва, від якого не відязикаться жоден гурман! Готується вони легко і досить швидко. Я розповім, як приготувати котлети з фаршу в духовці з підливою.
Цей рецепт не вимагає великих витрат за часом, оскільки котлети готуються з магазинного фаршу. Погодьтеся, зручно приготувати таку смакоту, коли мало часу на підготовку. Всім зайнятим господаркам рекомендую взяти на замітку цей рецепт. Котлети виходять незвичайно соковитими і з'їдаються на ура!
- Фарш із яловичини - 1, 2 кілограма
- Молоко 1, 5% - 1 літр
- Борошно - 60 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Зелень - 1 пучок
- Сир твердий - 150 грам
Я зазвичай купую фарш з яловичини в місцевому магазинчику. Такий фарш заправляємо спеціями і сіллю за смаком. Добре перемішуємо, формуємо з фаршу котлетки.
На сковорідці топимо вершкове масло. Як тільки воно розтане, просіюємо туди борошно. Гарненько розтираємо до однорідного стану.
Потім доливаємо молоко, всипаємо спеції і рубану зелень. Ставимо на тихий вогонь. Перемішуємо і чекаємо, поки маса загусне.
Котлети викладаємо на змащене маслом деко, робимо ямку в кожній з котлет. Це зручно робити зворотним кінцем ножа. Чим глибше ямка, тим більше соусу поміститься.
Заливаємо соусом наші котлетки. Починаємо з ямочок, щоб ні одну не упустити. Відстань між котлетами необхідно заповнити теж. Посипаємо зверху тертим сиром. Відправляємо деко в духовку на сорок хвилин. Температура - 180 градусів.
Котлети подаємо з будь-яким гарніром, який вам тільки сподобається. Виходить завжди дуже смачно! Смачного!