Рецепт Котлети в духовці з підливою фото

Котлети в духовці з підливою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Пісні страви , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 10
Час приготування: 50 хв.

Котлети в духовці з підливою є хорошою альтернативою смаженим. Вони залишаються соковитими, смачними і при цьому готуються без зайвого жиру, що дозволяє насолоджуватися ними і дорослим, і дітям.

Опис приготування:

1. Цей простий рецепт котлет в духовці з підливою починається з приготування фаршу. М'ясо вимити і просушити.

2. Цибулю і часник очистити.

3. Прокрутити на м'ясорубці м'ясо разом з 1 цибулиною і часником.

4. Додати попередньо розмочений у воді або молоці хліб.

5. Посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати.

6. Помідори залити окропом, потім остудити під холодною водою і очистити від шкірки. Нарізати невеликими шматочками. Якщо свіжих помідорів немає, можна використовувати томатний соус або пасту.

7. Цибулину порізати тонкими півкільцями і відправити на сковороду з краплею олії.

8. Коли цибуля почне золотитися додати до нього помідори.

9. Гострий перець очистити від насіння і добре промити. Цілком додати в томатний соус і потримати на сковороді 2-3 хвилини. Потім вийняти (він більше не знадобиться).

10. Соус трохи присолити і додати улюблені спеції та сушені трави. Трохи випарувати воду.

11. На деко або іншу термостійку форму викласти сфорязикні котлетки. Залити все томатним соусом і відправити в духовку мінімум на 30-40 хвилин.

12. Котлети в духовці з підливою в домашніх умовах готуються від 30 хвилин до декількох годин, в залежності від розміру котлет і температури духовки.

13. Готові котлети дістати з духовки, присипати сиром і свіжою зеленню і можна подавати до столу.

  • Фарш - 500 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Хліб або сухарі - 3-4 скибочок
  • Помідори - 2 штуки (можна замінити томатною пастою)
  • Гострий перець - 0.5 штуки
  • Спеції - 2-3 Щепоток
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сир - 2 Ст. Ложки (для прикраси перед подачею)
  • Зелень - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 1 крапля
1. Цей простий рецепт котлет в духовці з підливою починається з приготування фаршу. М'ясо вимити і просушити.

2. Цибулю і часник очистити.

3. Прокрутити на м'ясорубці м'ясо разом з 1 цибулиною і часником.

4. Додати попередньо розмочений у воді або молоці хліб.

5. Посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати.

6. Помідори залити окропом, потім остудити під холодною водою і очистити від шкірки. Нарізати невеликими шматочками. Якщо свіжих помідорів немає, можна використовувати томатний соус або пасту.

7. Цибулину порізати тонкими півкільцями і відправити на сковороду з краплею олії.

8. Коли цибуля почне золотитися додати до нього помідори.

9. Гострий перець очистити від насіння і добре промити. Цілком додати в томатний соус і потримати на сковороді 2-3 хвилини. Потім вийняти (він більше не знадобиться).

10. Соус трохи присолити і додати улюблені спеції та сушені трави. Трохи випарувати воду.

11. На деко або іншу термостійку форму викласти сфорязикні котлетки. Залити все томатним соусом і відправити в духовку мінімум на 30-40 хвилин.

12. Котлети в духовці з підливою в домашніх умовах готуються від 30 хвилин до декількох годин, в залежності від розміру котлет і температури духовки.

13. Готові котлети дістати з духовки, присипати сиром і свіжою зеленню і можна подавати до столу.

Схожі рецепти