Котлети в духовці з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Котлети в духовці з підливою є хорошою альтернативою смаженим. Вони залишаються соковитими, смачними і при цьому готуються без зайвого жиру, що дозволяє насолоджуватися ними і дорослим, і дітям.
1. Цей простий рецепт котлет в духовці з підливою починається з приготування фаршу. М'ясо вимити і просушити.
2. Цибулю і часник очистити.
3. Прокрутити на м'ясорубці м'ясо разом з 1 цибулиною і часником.
4. Додати попередньо розмочений у воді або молоці хліб.
5. Посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати.
6. Помідори залити окропом, потім остудити під холодною водою і очистити від шкірки. Нарізати невеликими шматочками. Якщо свіжих помідорів немає, можна використовувати томатний соус або пасту.
7. Цибулину порізати тонкими півкільцями і відправити на сковороду з краплею олії.
8. Коли цибуля почне золотитися додати до нього помідори.
9. Гострий перець очистити від насіння і добре промити. Цілком додати в томатний соус і потримати на сковороді 2-3 хвилини. Потім вийняти (він більше не знадобиться).
10. Соус трохи присолити і додати улюблені спеції та сушені трави. Трохи випарувати воду.
11. На деко або іншу термостійку форму викласти сфорязикні котлетки. Залити все томатним соусом і відправити в духовку мінімум на 30-40 хвилин.
12. Котлети в духовці з підливою в домашніх умовах готуються від 30 хвилин до декількох годин, в залежності від розміру котлет і температури духовки.
13. Готові котлети дістати з духовки, присипати сиром і свіжою зеленню і можна подавати до столу.
- Фарш - 500 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Хліб або сухарі - 3-4 скибочок
- Помідори - 2 штуки (можна замінити томатною пастою)
- Гострий перець - 0.5 штуки
- Спеції - 2-3 Щепоток
- Сіль - 1 щіпка
- Сир - 2 Ст. Ложки (для прикраси перед подачею)
- Зелень - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 крапля
2. Цибулю і часник очистити.
3. Прокрутити на м'ясорубці м'ясо разом з 1 цибулиною і часником.
4. Додати попередньо розмочений у воді або молоці хліб.
5. Посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати.
6. Помідори залити окропом, потім остудити під холодною водою і очистити від шкірки. Нарізати невеликими шматочками. Якщо свіжих помідорів немає, можна використовувати томатний соус або пасту.
7. Цибулину порізати тонкими півкільцями і відправити на сковороду з краплею олії.
8. Коли цибуля почне золотитися додати до нього помідори.
9. Гострий перець очистити від насіння і добре промити. Цілком додати в томатний соус і потримати на сковороді 2-3 хвилини. Потім вийняти (він більше не знадобиться).
10. Соус трохи присолити і додати улюблені спеції та сушені трави. Трохи випарувати воду.
11. На деко або іншу термостійку форму викласти сфорязикні котлетки. Залити все томатним соусом і відправити в духовку мінімум на 30-40 хвилин.
12. Котлети в духовці з підливою в домашніх умовах готуються від 30 хвилин до декількох годин, в залежності від розміру котлет і температури духовки.
13. Готові котлети дістати з духовки, присипати сиром і свіжою зеленню і можна подавати до столу.