Картопляні котлети з грибною підливою
(покроковий рецепт з фото)
Смачні рум'яні котлети з ніжною грибною підливою - що може бути смачніше холодним зиязикам днем? Ділюся нехитрим рецептом - приготувати зможе кожен.
Дуже раджу скористатися простим рецептом приготування картопляних котлет з грибною підливою. Грибна підлива облагороджує і чудово доповнює смак картопляних котлет. І часу, витраченого на її приготування, зовсім не шкода. Розповідаю рецепт приготування картопляних котлет з грибною підливою - користуйтеся на здоров'я!
- Картопля - 600 грам
- Яйця - 2 штуки
- Гриби сушені - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 100 грам
- Борошно пшеничне - 5 Ст. Ложок(2 столових ложки - для підливи, інше - для котлет)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка(1, 2 столової ложки - для варіння картоплі, інше - за смаком в гриби і соус)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Картоплю чистимо і ставимо варити в підсоленій воді до готовності.
Одночасно ставимо варити гриби. Заливаємо їх водою і варимо до готовності.
З готового картоплі зливаємо воду і охолоджуємо його. Потім розминаємо, додаємо яйця, борошно і дрібку солі. Все добре перемішуємо.
Дрібно кришимо підготовлені гриби.
Чистий цибулю, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі разом з грибами.
На іншій сковорідці пасеруємо 2 ст ложки борошна на вершковому маслі до злегка золотистого кольору, потім додаємо в неї грибного відвару. Кількість відвару залежить від того, який густоти ви хочете отримати підливу. Я додавала приблизно 1 скло відкривається. Проварюємо соус хвилин 5. Солимо і перчимо до смаку.
Заливаємо соус в гриби, додаємо сметану і даємо покипіти хвилин 5. Пробуємо і додаємо, якщо необхідно, сіль.
З картопляної маси формуємо котлети і обсмажуємо на сковороді на рослинному маслі до красивої рум'яної скоринки. Подаємо відразу на стіл разом з грибною підливою.