Їжачки з підливою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кожну господиню щодня хвилює питання: що приготувати на вечерю? Щоб було ситно, смачно, недорого і не вимагало безлічі зусиль. Відмінним рішенням можуть стати їжачки в духовці. Дивіться рецепт!
Їжачки - просто знахідка для працюючих мам і просто жінок, які цінують свій час. Готуються швидко, виходить багато, подавати можна з будь-яким гарніром. Вони чудово підійдуть і для картопляного пюре, і для макаронів, і для різних круп. А самі-то виходять дуже м'якими і ніжними. Давайте детально розглянемо, як приготувати їжачки з підливою в духовці.
- Фарш - 800 грам (яловичина + свинина)
- Цибуля - 2 штуки
- Мал - 250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Крем - 250 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Спеції сухі - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
1
Цибулю і часник потріть на терку. Змішайте з фаршем.
2
Всі компоненти змішайте, додайте приправи, спеції, яйця.
3
Зваріть рис до стану напівготовності, промийте і також додайте в фарш.
4
Сформуйте з фаршу кульки однакового розміру.
5
Деко змастіть сметаною. Викладіть на нього їжачків.
6
Приготуйте соус: змішайте сметану, майонез і томатну пасту. Можна додати води.
7
Залийте їжачки соусом таким чином, щоб вони вкрилися на 2/3.
8
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте протягом 40 хвилин.
9
До столу подавайте з будь-яким гарніром. Смачного!