Рецепт Їжачки в духовці фото

Їжачки в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шведська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Мал
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Їжачки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

«Їжачки» - це ті ж самі тефтелі. Але якщо в фарш для тефтелей рис відварюють до напівготовності, в фарш для їжачків рис кладуть сирим. Запечені в духовці їжачки випускають рисові «колючки» назовні.

Опис приготування:

Їжачки в духовці готуються просто. Готуємо фарш, соус, потім випікаємо їжачків в соусі в духовці. Таке блюдо сподобається маленьким капризулі, які відмовляються їсти.

  • Фарш м'ясний - 1 кілограм (суміш яловичого і свинячого)
  • Мал - 1 Склянка
  • Цибуля - 4 штуки(2 цибулини - в фарш, 2 - в соус)
  • Яйце - 1 штука
  • Вода кип'ячена охолоджена - 1/2 склянки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
  • Морква - 3 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатна паста - 5 Ст. Ложок
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Курячий бульйон - 5 склянок
  • Вершки жирні - 1/2 склянки
їжачки в духовці - фото крок 1
1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів. Мал промийте окропом. У великій мисці змішайте інгредієнти для приготування їжачків: м'ясний фарш, Мал, дві дрібно нарізані цибулини, яйце, воду, сіль і перець.
їжачки в духовці - фото крок 2
2. Гарненько перемішайте фарш руками.
їжачки в духовці - фото крок 3
3. У форму для запікання викладайте їжачків. Ліпити їх треба мокрими руками або за допомогою змоченою ложки для морозива.
їжачки в духовці - фото крок 4
4. На кожного їжачка йде приблизно по дві столові ложки фаршу.
їжачки в духовці - фото крок 5
5. Приготуємо креязикай соус. У сковороді розтопіть вершкове масло. Обсмажте до м'якості нарізану кубиками цибулю (дві цибулини), сіль і poperčite. На жарку лука у вас піде приблизно п'ять хвилин.
їжачки в духовці - фото крок 6
6. Морква очистіть, промийте і натріть на тертці. Додайте до цибулі і смажте ще п'ят хвилин. Морква також можна трохи посолити.
їжачки в духовці - фото крок 7
7. Додайте пропущений через прес часник, томатну пасту і введіть борошно. Обсмажуйте, помішуючи, хвилини дві. Потім додайте частину курячого бульйону.
їжачки в духовці - фото крок 8
8. Перемішайте. Потім протягом 15 хвилин готуйте на середньо-слабкому вогні, поступово додаючи весь бульйон.
їжачки в духовці - фото крок 9
9. Через 15 хвилин зніміть з вогню і додайте вершки. Перемішайте і спробуйте соус. Якщо треба, сіль і poperčite.
їжачки в духовці - фото крок 10
10. Залийте їжачків соусом.
їжачки в духовці - фото крок 11
11. Накрийте форму з їжачками в соусі фольгою і випікайте протягом 40-50 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
їжачки в духовці - фото крок 12
12. Їжачки в духовці готові! Подавайте з картопляним пюре. Смачного!

Схожі рецепти