Їжачки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
«Їжачки» - це ті ж самі тефтелі. Але якщо в фарш для тефтелей рис відварюють до напівготовності, в фарш для їжачків рис кладуть сирим. Запечені в духовці їжачки випускають рисові «колючки» назовні.
Їжачки в духовці готуються просто. Готуємо фарш, соус, потім випікаємо їжачків в соусі в духовці. Таке блюдо сподобається маленьким капризулі, які відмовляються їсти.
- Фарш м'ясний - 1 кілограм (суміш яловичого і свинячого)
- Мал - 1 Склянка
- Цибуля - 4 штуки(2 цибулини - в фарш, 2 - в соус)
- Яйце - 1 штука
- Вода кип'ячена охолоджена - 1/2 склянки
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
- Морква - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Курячий бульйон - 5 склянок
- Вершки жирні - 1/2 склянки
1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів. Мал промийте окропом. У великій мисці змішайте інгредієнти для приготування їжачків: м'ясний фарш, Мал, дві дрібно нарізані цибулини, яйце, воду, сіль і перець.
2. Гарненько перемішайте фарш руками.
3. У форму для запікання викладайте їжачків. Ліпити їх треба мокрими руками або за допомогою змоченою ложки для морозива.
4. На кожного їжачка йде приблизно по дві столові ложки фаршу.
5. Приготуємо креязикай соус. У сковороді розтопіть вершкове масло. Обсмажте до м'якості нарізану кубиками цибулю (дві цибулини), сіль і poperčite. На жарку лука у вас піде приблизно п'ять хвилин.
6. Морква очистіть, промийте і натріть на тертці. Додайте до цибулі і смажте ще п'ят хвилин. Морква також можна трохи посолити.
7. Додайте пропущений через прес часник, томатну пасту і введіть борошно. Обсмажуйте, помішуючи, хвилини дві. Потім додайте частину курячого бульйону.
8. Перемішайте. Потім протягом 15 хвилин готуйте на середньо-слабкому вогні, поступово додаючи весь бульйон.
9. Через 15 хвилин зніміть з вогню і додайте вершки. Перемішайте і спробуйте соус. Якщо треба, сіль і poperčite.
10. Залийте їжачків соусом.
11. Накрийте форму з їжачками в соусі фольгою і випікайте протягом 40-50 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
12. Їжачки в духовці готові! Подавайте з картопляним пюре. Смачного!